Przecier z moreli 100% – Pulpa morelowa 5 litrów
Przecier morelowy to inaczej pulpa morelowa, która przygotowana jest ze świeżych, wyselekcjonowanych moreli. Pulpa z moreli powstaje podczas przecierania na zimno całych owoców. Dzięki technologii przecierania pulpa morelowa zachowuje wartościowy owocowy miąższ.
Przecier morelowy charakteryzuje się półpłynną formą musu o niezwykle intensywnym smaku i aromacie oraz gładkiej konsystencji bez nasion.
Przecier morelowy- skład:
100% morela
Przecier morelowy - metoda produkcji
Przecier morelowy powstaje ze świeżych owoców, które spełniają rygorystyczne kryteria jakości. Wyselekcjonowane morele są myte i przecierane przez sita podczas procesu na zimno.
Aby zachować świeżość, witaminy i wartości odżywcze pakujemy przeciery w aseptyczne worki bag-in-box i poddajemy procesowi pasteryzacji w temperaturze maksymalnie 80°C.
W procesie produkcji przecieru morelowego nie stosujemy żadnych dodatków! Nasz przecier morelowy nie zawiera:
Bez dodatku cukru
Bez barwników
Bez konserwantów
Bez GMO
Masz pytania? Pisz!