Soki przecierowe - musy - są świetnym dodatkiem do herbaty, używa się ich do sporządzania napojów, stanowią kapitalny dodatek do deserów i wielu dań – ryżu, owsianki, kaszki manny, budyniu, musli, używane są jako polewa do naleśników, lodów, sałatek owocowych oraz jako składnik sosów.
Przepis na soki przecierowe pochodzi od naszych dziadków jeszcze z lat 20 – 30 dwudziestego wieku, czyli ma ponad 100 lat. Dziadek robił soki na niemieckiej ręcznej maszynce na korbę, my zrobiliśmy maszynę elektryczną. Świeże surowe maliny są przecierane, następnie pasteryzowane i rozlewane do butelek. Nasze soki są gęściejsze od soków tłoczonych, ponieważ zawierają przetarty miąższ owoców, zachowują jednak formę płynną.
Smak: malina
Zawartość cukru: bez cukru
Typ produktu: konwencjonalny
Opakowanie: 500ml