O przedmiocie

Przy zakupie więcej niż jedna sztuka produktu, wszystkie przetwory pakuję do jednej przesyłki.

Paczki do 20kg.

Dynie wyhodowane w moim przydomowym ogrodzie. Ogród znajduje się w znacznej odległości od dróg krajowych i autostrad.

Do podlewania używam deszczówki i wody z własnej studni głębinowej.Zasilam i opryskuję rośliny wyłącznie naturalnymi środkami: kompostem, popiołem drzewnym, drożdżami i produktami roślinnymi.

Nie używam sztucznych barwników, polepszaczy smaku, zagęszczaczy. Aby uzyskać gęsty produkt odparowuję go z nadmiaru wody i soku.

Tyndalizacja inaczej jest określana jako pasteryzacja funkcjonalna. Polega na trzykrotnym przeprowadzeniu pasteryzacji w temperaturze około 100 °C przez 20-30 minut co 24 godziny. Po każdym ogrzaniu dany materiał jest ochładzany i pozostawiony w temperaturze pokojowej.

Tyndylizacja gwarantuje sterylność produktów i umożliwia długie przechowywanie.

Wielokrotna pasteryzacja, znana również jako tyndalizacja, to metoda konserwacji żywności polegająca na kilkukrotnym (najczęściej trzykrotnym) podgrzewaniu zawartości słoików lub puszek w temperaturze około 100°C, z przerwami na schłodzenie. Celem jest zniszczenie bakterii, grzybów i ich form przetrwalnikowych, co ma zapewnić bezpieczeństwo i przedłużyć okres przydatności do spożycia produktów. 

100% dyni bez konserwantów, cukru, zagęszczaczy i sztucznych barwników.

Z pomocą purée przygotujesz zupę, bigos, dyniowe spaghetti, chrupiące frytki z dyni, pasztet, sałatkę, pierogi, risotto z dynią, zapiekankę, potrawkę, sernik, brownie z dynią, muffiny, ciasteczka, placki, kotlety, racuchy, farsz do naleśników i wiele innych dań.

Stan Nowy
Marka bez marki
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 0.640 kg
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 63a960d9-603c-4198-97ec-43f9953b12e8

Podobne wyszukiwania