O przedmiocie

Pyłek pszczeli wykazuje działanie podobne do antybiotyku oraz pomaga zwalczyć grzyby i bakterie. Jest skuteczny w leczeniu stanów zapalnych jamy ustnej. Związki zawarte w pyłku pomagają w leczeniu infekcji układu oddechowego, takich jak zapalenie oskrzeli i płuc, zatok, błony śluzowej nosa, anginy i innych chorób gardła. Profilaktyczne przyjmowanie pyłku zapobiega przeziębieniom i grypie. Sprawia też, że w przypadku zachorowania skraca się czas leczenia, a infekcje przebiegają łagodniej. Pyłek spożywany przez chorych na cukrzycę skutecznie pomaga obniżyć poziom cukru we krwi, gdyż zwiększa się wydzielanie insuliny. Jest szeroko stosowany w kosmetyce. Kremy i balsamy mające go w składzie odżywiają i wygładzają skórę, przywracają jej elastyczność, opóźniają procesy starzenia i pomagają w walce z trądzikiem. Z kolei szampony zwalczają łupież i zapobiegają wypadaniu włosów, regenerują, odżywiają włosy i skórę głowy.

Jak stosować pyłek pszczeli?
Pyłek pszczeli powinno się przyjmować 3 razy dziennie około 30 minut przed posiłkiem. Aby kuracja przyniosła pożądane efekty, powinna trwać od 1 miesiąca do 3 miesięcy i być powtarzana co najmniej dwa razy w roku – na wiosnę, by wzmocnić organizm, uzupełnić brak witamin oraz mikroelementów i jesienią, by wspomóc organizm w ochronie przed przeziębieniem i grypą. Pyłek pszczeli można mieszać z miodem, sokami, mlekiem, napojami roślinnymi, dżemami, dodawać do owsianki, koktajli, jogurtu lub twarożku. Powinno się go rozdrobnić, np. zemleć, bo wtedy organizm lepiej go przyswaja. Zalecana dawka dzienna to dla dzieci w wieku 3–5 lat – 10 g, dzieci w wieku 6–12 lat – 15 g, dzieci powyżej 12 lat i dorośli – 20 g oraz dorośli w trakcie leczenia – 30–40 g. Trzeba pamiętać, że jedna łyżeczka do herbaty to ok. 5 g pyłku.

Cena dotyczy słoika o pojemności - 600 g !!

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: f08bdb3a-db6f-4a9b-90e2-6bb9b02cb025

Podobne wyszukiwania