O przedmiocie

Ręczny ubijak do masła,

(Masielnica)

- pozwoli przygotować 110 g masła z 300 ml śmietany,

- składa się ze słoika 1 l oraz mechanizmu z korbką,

- bardzo łatwy użyciu – przygotowanie masła trwa ok. 10 min.,

- ciekawy design przyciąga spojrzenie,

- przeznaczony do mycia ręcznego.

JAK PRZYGOTOWAĆ DOMOWE MASŁO?

1. Przelać śmietanę (najlepiej domową lub 30% ze sklepu) do słoika i dodać szczyptę soli.

2. Zakręcić słoik i kręcić korbką do momentu oddzielenia się maślanki.

3. Odkręcić pokrywkę, odlać maślankę, a masło przełożyć do miski z zimną wodą.

4. Masło ugniatać jak ciasto, następnie odlać powstałą maślankę.

5. Masło przełożyć do maselniczki (w lodówce można je przechowywać max. przez tydzień).

Wymiary: 26,9 x 10,9 x 16,5 cm (szer. x wys. x dł.)

Pojemność: 1 l

Stan Bardzo dobry
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 2.000 kg
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: fd018093-ad9a-4077-8387-41103262ca1a
Napisz

Podobne wyszukiwania