O przedmiocie

ROŻKOMANIA

ULTRA

TUPPERWARE

ZESTAW 4 SZTUKI + OBCINACZ

WYKONANE Z MATERIAŁU ULTRA PRO.

Stożkowa końcówka pozwala na uzyskanie perfekcyjnych rożków za każdym razem.

poręczny kołnierz ułatwia trzymanie podczas nakładania ciasta.

Wielozadaniowy obcinacz trzyma wszystkie stożki razem i może być również

używany jako narzędzie tnące.

Wymiary: 10cm x 6,8 średnica

LINK

https://www.youtube.com/watch?v=5lxuOQ77rZI

ROŻKI Z TORTILLI

Przygotowanie: 5 minut

Pieczenie: 170°C, 10-12 minut

Czas odstawienia: 5 minut

SKŁADNIK NA 4 ROŻKI

2 placki tortilli kukurydzianej (± 18-19 cm średnicy)

1 łyżka oleju (± 15 ml)

Sól

4 drewniane wykałaczki

Dodatki do wyboru

PRZYGOTOWANIE

Wyjmij kratkę z piekarnika. Nastaw piekarnik na 170°C.

Przekrój placki tortilli na pół.

Za pomocą Silikonowego Pędzelka Plus lekko nasmaruj tortillę olejem po obu stronach, a następnie posyp solą.

Owiń jedną połówkę tortilli wokół jednego rożka Rożkomanii i użyj wykałaczki by połączyć brzegi razem. Powtórz czynność z pozostałymi rożkami.

Na zimnej kratce z piekarnika połóż Silikonową Matę Premium a na niej ustaw rożki z tortillami.

Piecz przez 10-12 minut. Następnie odstaw na 5 minut do przestygnięcia. Po tym czasie ściągnij tortillę z rożków.

Delikatnie wyjmij wykałaczkę i wypełnij tortillowy rożek według uznania.

Wskazówka: możesz posypać tortillę dowolnymi przyprawami (curry, papryka, czosnek), zaraz po natłuszczeniu.

PIZZA W ROŻKU

Przygotowanie: 30 minut

Czas wyrastania ciasta: 40-50 minut

Pieczenie: 190°C, około 12 minut

Czas odstawienia: 5 minut

SKŁADNIKI NA 8 ROŻKÓW

1 opakowanie suchych drożdży (5 g) lub 20 g świeżych

125 ml letniej wody (ok. 30°C)

2 łyżki oliwy z oliwek (± 30 ml)

1 szczypta cukru

200 g mąki pszennej

½ łyżeczki soli (± 3 ml)

Na posypkę: 2 łyżki oleju i 100 g startego sera parmezan

Składniki na nadzienie do wyboru (np. pokrojone pomidory, szynka, oliwki, rukola)

PRZYGOTOWANIE

W misce Świeża Czwórka 300ml wymieszaj drożdże, wodę, oliwę z oliwek i cukier. Odstaw na 10 minut.

W Misce do ciasta 3L wymieszaj mąkę i sól. Dodaj Zawartość Miski Świeża Czwórka 300ml i za pomocą Neo Łyżki do mieszania mieszaj ciasto tak długo, aż przestanie przyklejać się do miski (w razie potrzeby dodaj odrobinę mąki). Następnie zagniataj ciasto rękami przez chwilę.

Zamknij miskę i umieścić ją letniej kąpieli wodnej ( woda ok. 35°C w zlewie). Pozwól wyrastać ciastu przez ok. 30-40 minut lub do momentu odskoczenia pokrywy.

Wyjmij kratkę z piekarnika i nastaw go na temperaturę 190°C.

Zagnieć ponownie ciasto i rozwałkuj je Wałkiem do ciasta na prostokąt o wymiarach około 20x50 cm.

Wytnij podłużne paski za pomocą narzędzia do krojenia Rożkomanii, a następnie zwiń paski wokół rożków.

Za pomocą Silikonowego Pędzelka Plus lekko nasmaruj ciasto na rożkach olejem, a następnie obtocz w parmezanie.

Na zimnej kratce z piekarnika połóż Silikonową Matę Premium a na niej ustaw rożki z ciastem.

Piecz przez ok. 12 min. Następnie odstaw na 5 minut do przestygnięcia. Po tym czasie ściągnij ciasto z rożków.

Napełnij wybranymi składniki: pokrojone w kostkę pomidory z szynką, serem, oliwkami i kilkoma liśćmi rukoli.

ROŻKI NA SŁODKO

Przygotowanie: 15 minut

Pieczenie: 200°C, około12 minut

Czas odstawienia: 5 minut

SKŁADNIKI NA 8 ROŻKÓW

1 płat ciasta francuskiego

1 żółtko jaja

1 łyżka wody (± 15 ml)

50 g cukru

Nadzienie do wyboru np.:

Bita śmietana i maliny

Mus czekoladowy

Egzotyczna sałatka owocowa

PRZYGOTOWANIE

Wyjmij kratkę z piekarnika. Nastaw piekarnik na 200°C.

Wytnij podłużne paski ciasta francuskiego za pomocą narzędzia do krojenia Rożkomanii,

Następnie zwiń paski wokół rożków.

Za pomocą Silikonowego Pędzelka Plus lekko nasmaruj ciasto na rożkach żółtkiem zmieszanym z wodą, a następnie obtocz w cukrze.

Na zimnej kratce z piekarnika połóż Silikonową Matę Premium a na niej ustaw rożki z ciastem.

Piecz przez ok. 12 min. Następnie odstaw na 5 minut do przestygnięcia. Po tym czasie ściągnij ciasto z rożków.

Wypełnij słodkie rożki wybranymi przez siebie składnikami.

Wskazówka: możesz dodać trochę cynamonu, maku lub posiekanych orzechów .

Pikantna alternatywa

Pokryj ciasto francuskie powłoką z 50 g tartego parmezanu, maku, nasion sezamu lub przypraw zamiast cukru. Upiecz, zdejmij z rożków, a następnie udekoruj wybranym przez Ciebie wypełnieniem:

Gotowanymi zielonymi warzywami jako dodatek do dań głównych

Mieszanką sałat na zaskakującą przystawkę

Użyj guacamole, tzatziki lub serka śmietankowego na przekąskę.

Stan Nowy
EAN (GTIN) 1216234566
Marka Tupperware
Rodzaj inny
Kod producenta 1111
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 8fb55b63-d680-4ffb-bd1b-ce72f12d6d09

Podobne wyszukiwania

Blachy i formy do pieczenia Warszawa  
(173)
Blachy i formy do pieczenia Kraków  
(52)
Blachy i formy do pieczenia Poznań  
(40)
Blachy i formy do pieczenia Wrocław  
(36)
Blachy i formy do pieczenia Łódź  
(34)
Blachy i formy do pieczenia Miszewo  
(30)
Blachy i formy do pieczenia Głubczyce  
(22)
Blachy i formy do pieczenia Sopot  
(20)
Blachy i formy do pieczenia Szczecin  
(19)
Blachy i formy do pieczenia Połaniec  
(18)
Blachy i formy do pieczenia Kielce  
(18)
Blachy i formy do pieczenia Bydgoszcz  
(18)
Blachy i formy do pieczenia Gdynia  
(17)
Blachy i formy do pieczenia Chęciny  
(15)
Blachy i formy do pieczenia Ozimek  
(14)
Blachy i formy do pieczenia Gdańsk  
(13)
Blachy i formy do pieczenia Białystok  
(12)
Blachy i formy do pieczenia Nowy Sącz  
(10)
Blachy i formy do pieczenia Wola Batorska  
(10)
Blachy i formy do pieczenia Sosnowiec  
(10)
Blachy i formy do pieczenia Zawada  
(9)
Blachy i formy do pieczenia Opole  
(9)
Blachy i formy do pieczenia Kije  
(9)
Blachy i formy do pieczenia Włocławek  
(8)
Blachy i formy do pieczenia Leszno  
(7)
Blachy i formy do pieczenia Toruń  
(7)
Blachy i formy do pieczenia Biskupiec  
(7)
Blachy i formy do pieczenia Gubin  
(7)
Blachy i formy do pieczenia Częstochowa  
(7)
Blachy i formy do pieczenia Świnoujście  
(6)
Blachy i formy do pieczenia Niestępowo  
(6)
Blachy i formy do pieczenia Radomyśl nad Sanem  
(6)
Blachy i formy do pieczenia Szczecinek  
(6)
Blachy i formy do pieczenia Suwałki  
(6)
Blachy i formy do pieczenia Myszyniec  
(6)
Blachy i formy do pieczenia Węgrzce Wielkie  
(6)
Blachy i formy do pieczenia Jordanów  
(6)
Blachy i formy do pieczenia Legnica  
(6)
Blachy i formy do pieczenia Dynów  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Zielona Góra  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Rybnik  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Osiek  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Bielsko-Biała  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Olsztyn  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Lublin  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Wróblowice  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Opoczno  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Września  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Turek  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Swarzędz  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Katowice  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Stalowa Wola  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Braniewo  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Piaseczno  
(5)
Blachy i formy do pieczenia Kąty Opolskie  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Końskie  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Bełchatów  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Szydłowo  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Tyniec Mały  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Siedlce  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Płock  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Gliwice  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Pruszków  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Piotrków Trybunalski  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Aleksandrów Łódzki  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Jędrzejów  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Dąbrowa Górnicza  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Kruszyn  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Hrubieszów  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Mników  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Trzebnica  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Oleśnica  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Mystków  
(4)
Blachy i formy do pieczenia Bełżyce  
(4)