Ryz Sushi Vebo Japonica idealny do sushi
Ryz Sushi- Vebo Japonica jest wysokiej jakości ryżem wybierany z różnych odmian ryżu w japońskiej kuchni. Stworzony i wyselekcjowany do produkcji wysokiej jakości ryżu do sushi z znakomitym smakiem i aromatem.
Skład: Ryż biały 100%
łamany (podstawa 3/4 ziarna) (max) :5%
Wilgotność (max): 14.0%
Kredowe nasiono (podstawa z 3/4 ziarna) (max) :2,0%
Nasiono z czerwonymi i z czerwonymi smugami (max) :0,3%
Żółte nasiono (max): 0.5%
Zniszczone nasiono (max) :0.5%
Klejsty (max): 0.5%
Materia obca (max) :0.1%
Ryż niełuskany ziarno/kg(max) :1
Stopień przemiału : dobrze zmielony, podwójnie polerowany, posortowany
Rok zbioru :2023
Rok i miesiąc produkcji :listopad 2023
Data ważności: 24 miesiące od daty produkcji
Pakowane do worków BOPP
Wartość odżywcza w 100 g:
Kalorie : 330kcal
tłuszcz: 0,5g
węglowodany: 55,4g
Sód: 0.7mg
Canxi: 4.0mg
Błonnik pokarmowy: 0.6mg
Sposób przygotowania:
Przepłucz ryż zimną wodą. Zostaw ryż w wodzie na przynajmniej 30 minut.
Odcedź ryż z wody i zalej świeżą wodą proporcje 1,1:1 w stosunku do ryżu. (Stosunkowo do zapotrzebowania i smaku odmierzyć).
W czasie gotowania nie otwieraj ryzowaru aż gotowanie się nie zakończy.
Po zakończeniu gotowania, przemieszaj ryż i najlepiej spozyj póki jest jeszcze gorący wtedy smakuje najlepiej.
Wyprodukowano: w Wietnamie
Przechowywanie: w chłodnym i suchym miejscu, po otwarciu przechowuj w szczelnym pojemniku