O przedmiocie

Salami z jelenia. Mięso z jelenia (w nazwie salami z jelenia przeważnie mięso z dorosłego osobnika kilkuletniego. Pozyskiwane z mięsa z rozbioru całego Jelenia, łani ,cielaka jelenia.)
Klasowany tylko aby oddzielić mięso krwawe i tłuszcz. Następnie zamarynowane w zalewie solankowej soli kamiennej kłodawskiej z dodatkiem wywaru ziół spożywczych kropka marynowane około 1 miesiąca w chłodniej o temperaturze około 4 stopni Celsjusza kropka następnie rozdrabniane na maszynie do mielenia mięsa i przyprawione, napełniane są tym mięsem osłonki naturalne kątnice baranie co gwarantuje w tej osłonce nie wyschnięcie mięsa czyli odpowiednio wilgotność gotowego do spożycia produktu. Wędzone zimnym dymem około 20 do 30 dni. Dym z drewna olchowego spalonego naturalnie z pełnym dostępem powietrza, co powoduje tradycyjny naturalne spalanie i dym o tradycyjnym zapachu i składzie. Wiąże się to ściśle powodując odpowiedni smak gotowego produktu.

SKLAD : mięso z jeleniowatych, sól kamienna, pieprz, przyprawy ziołowe, jałowiec, kardamon, gałka muszkatołowa, wywar z liście laurowych i ziela angielskiego. Do marynaty dodawana surowa krojona marchewka.

Do wysyłki pakujemy w próżni po jednej sztuce cena na aukcji dotyczy jednego kilograma.

Do każdej zamówionej paczki dorzucamy na degustację coś z naszej oferty serdecznie zapraszamy.

W przypadku jakich kolwiek informacji , pytań , uwag chętnie porozmawiamy
15 845-33- 50
w każdy dzień roboczy do godz. 10.00

NUMER WETERYNARYJNY ZAKŁADU PL 18187203 IW

Stan Bardzo dobry
Rodzaj salami
Postać w kawałku
Marka inny
Nazwa handlowa Orzech
Cechy dodatkowe ekologiczne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 8bb42cf7-2cd5-4110-b6e5-a25c6518c2a6

Podobne wyszukiwania