Serek wędzony- oscypek kolba
Naturalnie wyrabiany Tradycyjnie !
Wędzony, miękki, średnio solny idealny na kanapkę.
Wędzony tradycyjnie dymem, powstałym przy spalaniu drewna bukowo-olchowego, przez co zdobywa swój lśniący złocisty kolor, oraz drewnem owocowym co nadaje mu swój jedyny niepowtarzalny smak i aromat.
Serki produkowane są wyłącznie ze świeżego mleka krowiego tylko z małych podhalańskich gospodarstw.
Wyroby wędzone tylko naturalnym dymem
Produkt pakowany próżniowo
Produkt bez jakichkolwiek współczesnych ulepszaczy smaków
Wartość Odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1301kJ/313kcal
Tłuszcz 25,00
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,4
Węglowodany 1,7
w tym cukry 0,2
Białko 20,4
sól 1,03
Składniki: Mleko Krowie pełne surowe, podpuszczka, sól. Ser tłusty naturalnie wędzony. Przechowywać w temp. 2-10 stopni C. Data ważności 1-2 miesięcy. Wyprodukowano w Polsce na Podhalu. Każdy serek pakowany jest próżniowo.