Smakołyki z mleka, sera i jaj Alina Stradecka, Biblioteczka Poradnika Domowego.
Mleko, sery i jaja dostarczają cennych składników budulcowych i są podstawowym źródłem witamin z grupy B. Mając powyższe na uwadze, autorka zaprezentowała kilkadziesiąt przepisów kulinarnych, których podstawą jest nabiał. Znajdują się wśród nich smaczne przekąski, zupy i dania główne. Większość spośród 81 przepisów zilustrowano barwnymi zdjęciami.
Pamiętajmy: "Dorosły powinien wypijać codziennie litr mleka lub napojów mlecznych. Można - dla odmiany - wypić tylko 2,5 szklanki mleka, ale zjeść dodatkowo 5 dag białego sera lub plasterek żółtego. Dzieciom i młodzieży - ze względu na zawartość witaminy A - podajemy mleko pełne, ludziom starszym natomiast - odtłuszczone. Dorosły powinien jeść dwa-trzy jaja tygodniowo, dzieci - pięć."
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Rok wydania: 2000
Ilość stron: 96
Wymiary: 14,2 x 20,2 cm
ISSN: 1234-7779
Stan książki: dobry (drobne rysy na okładce widoczne pod swiatło, lekko pofalowane kartki w miejscu sklejenia, podpis na okładce, inicjały na okładce i górnej i dolnej krawędzi), zobacz zdjęcia!