Uniwersalna suszarka do suszenia grzybów, owoców, warzyw i ziół. Urządzenie przydatne w każdej nowoczesnej kuchni. Dzięki niej zachowasz smak i aromat swoich ulubionych owoców, warzyw, grzybów czy ziół na dłużej, tak, aby można było cieszyć się nimi niezależnie od pory roku, nawet w zimę. Zastosowanie innowacyjnej technologii, gwarantuje idealne parametry dla procesu suszenia - stabilny przepływ powietrza z idealnie dostosowaną temperaturą.
✅ DLACZEGO TA SUSZARKA ?
✅ REGULOWANA MOC
✅ OGROMNA MOC 250 WAT
✅ WYSOKIE TACKI AŻ 3 CM
✅ KLASYCZNY DESIGN
✅ OBUDOWA WYSOKIEJ JAKOŚCI
✅ ANTYPOŚLIZGOWA PODSTAWA
✅ 5 TACEK W ZESTAWIE
✅ WYSOKIE I POJEMNE TACKI
✅ POKRĘTŁO DO REGULACJI TEMPERATURY
✅ MOŻLIWOŚĆ MYCIA SIT W ZMYWARCE
✅ SOLIDNA KONSTRUKCJA
Solidna konstrukcja urządzenia została zaprojektowana z myślą o maksymalnej funkcjonalności. Innowacyjna budowa sit umożliwia łatwe i szybkie zwiększenie odstępu między nimi poprzez ich obrót o 180 stopni. Dzięki temu rozwiązaniu znacząco powiększa się powierzchnia suszenia, co pozwala na efektywniejsze rozmieszczenie żywności o większej objętości.
✅ REGULACJA TEMPERATURY
Urządzenie posiada możliwość regulacji temperatury suszenia w zakresie 35-70˚C oraz wbudowany wentylator dzięki czemu produkty zostaną szybko, dokładnie i równomiernie wysuszone zachowując wszystkie walory zapachowe i smakowe.
✅ ZDROWE ODŻYWIANIE
Dzięki procesowi suszenia, produkty zachowują świeżość i wszystkie najcenniejsze walory odżywcze. Dzięki temu, przez cały rok, można delektować się smakiem owoców, warzyw czy grzybów bez dodatku konserwantów i innych sztucznych składników.
śliwki – ułatwiają prace układu pokarmowego,
jabłka – bogate źródło błonnika,
figi – bogate źródło wapnia oraz fosforu,
daktyle – źródło witamin z grupy B oraz miedzi i żelaza.
✅ NAJPROSTSZY SPOSÓB NA KONSERWACJE
Suszenie produktów to skuteczny i łatwy sposób na konserwację, zatrzymanie smaku i zapachu oraz wartości spożywczych suszonych produktów. Sprzęt firmy LTC idealnie nadaje się do zakonserwowania nie tylko grzybów, ale również owoców, ziół i warzyw.
✅ PEWNE I DŁUŻSZE PRZECHOWYWANIE PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
Samo suszenie, jako metoda konserwacji, polega na usunięciu wody do poziomu ok. 10-15% zawartości w masie produktu. Mała zawartość wody utrudnia rozwój mikroorganizmów - bakterii, pleśni - co umożliwia dłuższe przechowywanie. Poprawne suszenie pozwala ponadto na zachowanie większości składników odżywczych. Suszenie zachowuje mikroelementy, sole mineralne, białko, błonnik, cukry, pektyny.
✅ SKRÓĆ CZAS SUSZENIA DO MINIMUM
Suszarka prezentowana na tej aukcji skraca czas suszenia do minimum, utrzymuje odpowiednią i stałą temperaturę. Dzięki temu za każdym razem można uzyskać perfekcyjnie wysuszone owoce.
Podpowiadamy ile suszyć:
jabłka – około 5 godzin,
banany – około 7 godzin,
gruszki – około 5 godzin,
śliwki – około 7 godzin,
marchewki – około 5 godzin,
grzyby – od 3 do 15 godzin.
Czas suszenia zależy od następujących czynników:
grubość plastrów lub kawałków żywności,
ilość półek w urządzeniu,
ilość żywności w urządzeniu,
wilgotność otoczenia.
NAJWAŻNIEJSZE CECHY
PARAMETRY TECHNICZNE
Marka: LTC
Model: LXSR001
Przeznaczenie: Suszenie warzyw / grzybów / owoców
Napięcie zasilania: AC 230 V, 50 Hz
Moc: 250 W
Ilość półek: 5
Wysokość półek: 3 cm
Regulacja pracy: 8-stopniowa
Materiał wykonania: PP (podstawa) - PS (tacki)
Kolor: Suszarka: biały - Tacka: przezroczysty
Długość kabla zasilającego: 1.4 m
Wymiary: 296 x 320 mm