O przedmiocie


Skład: woda, erytrytol, imbir, cytryna
Produkt pasteryzowany, data ważności 12 miesięcy, od daty na etykiecie.
Po otwarciu należy przechowywać w lodówce od 7-10 dni.
Pojemność: 360 g

Syropy przygotowane na bazie imbiru mają właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz łagodzące dolegliwości związane ze stanami zapalnymi dróg oddechowych. Imbir jest również przydatny jako środek łagodzący dolegliwości spowodowane przez chorobę lokomocyjną.

Syrop z imbiru – właściwości składników Podstawą przygotowania syropu z imbiru jest oczywiście imbir. Sam imbir ceniony jest przede wszystkim za wysoką zawartość składników odżywczych, takich jak: witamina C, witamina B1 i B2, witamina K, witamina E, witamina A, kwas foliowy, fosfor, żelazo, wapń, potas.

Oprócz tego w imbirze znajdują się olejki eteryczne, takie jak np. gingerol. Wykazuje on właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe. Wspomaga pracę serca i obniża poziom szkodliwego cholesterolu LDL. Wspomaga również procesy spalania tkanki tłuszczowej, dlatego bywa stosowany w suplementach diety do redukcji wagi i pobudzania procesów termoregulacji.

Imbir wspomaga procesy trawienne i łagodzi niektóre dolegliwości, np. wzdęcia. Dzięki właściwościom przeciwbólowym może być również wsparciem w bólach menstruacyjnych. Jego stosowanie wspomaga także redukcję „złego” cholesterolu LDL oraz pobudza krążenie krwi. Dzięki temu polecany jest w profilaktyce chorób serca i układu krążenia. Jego właściwości termoregulacyjne powodują, iż polecany jest także przy redukcji tkanki tłuszczowej.

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 2da1d31a-e602-4666-bc10-1a781ed0337b

Podobne wyszukiwania