O przedmiocie

KSIĄŻKA NOWEGO IZRAELSKIEGO ŻYWNOŚCI - podróż kulinarna - Janna Gur - 2007.

Israel is a haven for food lovers. A western society nestled in the heart of the Eastern Mediterranean, surrounded by exciting regional cuisines, Israel is a society of immigrants who have brought a diversity of traditions from places as far-flung as Hungary and Morocco, Yemen and Poland, India and North America, Argentina and Algeria. Add fine agricultural produce, a thriving restaurant scene, and the natural curiosity and vitality of Israelis and you have an unbeatable recipe for vibrant enticing cuisine, one that is constantly evolving and redefining itself. The Book of New Israeli Food is a large format, full-color illustrated album brimming with more than 150 recipes – both traditional and innovative - stories and images of the nation and its unique landscapes and cityscapes, plenty of advice on special ingredients, cooking techniques and serving suggestions. But, The Book of New Israeli Food is much more than a cookbook: it is an attempt to capture the spirit and flavor of this unique culinary culture steeped in tradition and pulsating with innovation, rooted in the land and spiced with the latest trends from New York and London. Simple rustic dishes and exciting creations of talented local chefs are highlighted by snapshots from streets, markets, village and city life, restaurants, cafes, and home kitchens. The result is an exciting and delicious culinary and cultural voyage.

Izrael to raj dla miłośników jedzenia. Zachodnie społeczeństwo osadzone w sercu wschodniej części Morza Śródziemnego, otoczone ekscytującymi regionalnymi kuchniami, Izrael to społeczeństwo imigrantów, którzy przywieźli ze sobą różnorodne tradycje z tak odległych miejsc jak Węgry i Maroko, Jemen i Polska, Indie i Ameryka Północna, Argentyna i Algieria. Dodaj do tego wykwintne produkty rolne, kwitnącą scenę restauracyjną oraz naturalną ciekawość i witalność Izraelczyków, a otrzymasz niezrównany przepis na żywą, kuszącą kuchnię, która nieustannie ewoluuje i redefiniuje samą siebie. The Book of New Israeli Food to wielkoformatowy, ilustrowany w pełnym kolorze album pełen ponad 150 przepisów – zarówno tradycyjnych, jak i innowacyjnych – opowieści i obrazów narodu oraz jego unikalnych krajobrazów i miejskich widoków, mnóstwo porad na temat specjalnych składników, technik gotowania i sugestii dotyczących serwowania. Jednak The Book of New Israeli Food to coś więcej niż książka kucharska: to próba uchwycenia ducha i smaku tej wyjątkowej kultury kulinarnej przesiąkniętej tradycją i tętniącej innowacją, zakorzenionej w ziemi i doprawionej najnowszymi trendami z Nowego Jorku i Londynu. Proste rustykalne dania i ekscytujące kreacje utalentowanych lokalnych szefów kuchni są podkreślane przez migawki z ulic, targów, życia na wsi i w mieście, restauracji, kawiarni i domowych kuchni. Rezultatem jest ekscytująca i pyszna kulinarna i kulturalna podróż.

Stan Nowy
Gatunek Kuchnie świata i regionalne
Język publikacji angielski
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 1.6 kg
Okładka miękka ze skrzydełkami
Nośnik książka papierowa
Rok wydania 2007
Forma poradnik
Tytuł The Book of New Israeli Food
Autor Janna Gur
Liczba stron 300
Numer wydania 1
ISBN 9789657279021
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 5ded5789-1656-4fa3-afc4-936ede5dcfdc

Podobne wyszukiwania

Kuchnie świata i regionalne Warszawa  
(1388)
Kuchnie świata i regionalne Lublin  
(206)
Kuchnie świata i regionalne Gliwice  
(119)
Kuchnie świata i regionalne Bydgoszcz  
(82)
Kuchnie świata i regionalne Kielce  
(53)
Kuchnie świata i regionalne Piaseczno  
(47)
Kuchnie świata i regionalne Jelenia Góra  
(41)
Kuchnie świata i regionalne Chlewiska  
(34)
Kuchnie świata i regionalne Otwock  
(34)
Kuchnie świata i regionalne Chełmno  
(33)
Kuchnie świata i regionalne Legionowo  
(33)
Kuchnie świata i regionalne Sosnowiec  
(33)
Kuchnie świata i regionalne Stargard  
(31)
Kuchnie świata i regionalne Limanowa  
(29)
Kuchnie świata i regionalne Ełk  
(26)
Kuchnie świata i regionalne Puławy  
(25)
Kuchnie świata i regionalne Przemyśl  
(25)
Kuchnie świata i regionalne Mikołów  
(23)
Kuchnie świata i regionalne Świnoujście  
(23)
Kuchnie świata i regionalne Opole  
(23)
Kuchnie świata i regionalne Siemianowice Śląskie  
(23)
Kuchnie świata i regionalne Grodzisk Mazowiecki  
(22)
Kuchnie świata i regionalne Zgierz  
(16)
Kuchnie świata i regionalne Nowogród Bobrzański  
(16)
Kuchnie świata i regionalne Wągrowiec  
(15)
Kuchnie świata i regionalne Brwinów  
(14)
Kuchnie świata i regionalne Będzin  
(13)
Kuchnie świata i regionalne Jelcz-Laskowice  
(12)
Kuchnie świata i regionalne Śrem  
(12)
Kuchnie świata i regionalne Ostrów Wielkopolski  
(12)
Kuchnie świata i regionalne Skierniewice  
(11)
Kuchnie świata i regionalne Puńców  
(11)
Kuchnie świata i regionalne Zamość  
(11)
Kuchnie świata i regionalne Racibórz  
(10)
Kuchnie świata i regionalne Kostrzyn nad Odrą  
(9)
Kuchnie świata i regionalne Parczew  
(9)
Kuchnie świata i regionalne Dębica  
(9)
Kuchnie świata i regionalne Dłużyna Górna  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Aleksandrów  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Choszczno  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Bochnia  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Borów  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Elbląg  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Jawiszowice  
(7)
Kuchnie świata i regionalne Karolina  
(7)
Kuchnie świata i regionalne Nowy Targ  
(7)
Kuchnie świata i regionalne Włodzimierzów  
(7)
Kuchnie świata i regionalne Józefów  
(7)
Kuchnie świata i regionalne Mysłowice  
(7)
Kuchnie świata i regionalne Węgliniec  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Kobyłka  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Grabówka  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Milicz  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Santok  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Jeżewice  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Smokowo  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Bolesławiec  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Dynów  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Istebna  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Zręcin  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Malcanów  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Ochodza  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Braniewo  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Dzierzgowo  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Środa Wielkopolska  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Dopiewiec  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Szczecinek  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Jarosław  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Kłodzko  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Jednorożec  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Strumień  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Brzozów  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Tułowice  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Lubań  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Osse  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Wołowice  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Słupca  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Młochów  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Ostrowiec Świętokrzyski  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Ustroń  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Krapkowice  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Dziećmorowice  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Chodzież  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Namysłów  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Raszków  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Główna  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Zawiercie  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Kluczbork  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Kamień  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Chrząstawa Mała  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Żarów  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Andrychów  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Bielsk Podlaski  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Tczew  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Szczawnica  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Jabłonna  
(4)