Opakowania do konserw.
Proces technologiczny pakowania w worki retortowe nie różni się od standardowego dla opakowań giętkich i polega na dozowaniu produktu do uformowanej torebki i hermetycznym zamknięciu jej za pomocą zgrzewarki.
Worki retortowe stosuje się do produktów wymagających sterylizacji takich jak: konserwy dla zwierząt, żywność dla dzieci (przeciery warzywne i owocowe, zupy, makarony i płatki zbożowe z mięsem, mięsem, pasztety), przyprawy, pasty, sosy, rośliny strączkowe, różne dania z ryżu, gulasze, zupy, hamburgery, steki, klopsiki, mięso z przyprawami, mięso w oleju, ryby z przyprawami, ryby w oleju, warzywa w puszkach, dania z grzybów, gotowe dania sezonowane z różnych owoców morza, gotowe sosy.
Materiał opakowaniowy – 12PET+9Al+12BOPPA+90CPР
Kolor – zielony
Warunki sterylizacji w tym opakowaniu retortowym: Temperatura - 130 stopni C; Czas – 90 minut; Ciśnienie - 2 - 2,5 bara
Temperatura zgrzewania szwów: 150-180C (w zależności od czasu zgrzewania)
Nadruk - nie. Nadruk jest możliwy przy nakładzie 50 000 sztuk.
Minimalne zamówienie - 100 szt.
Produkt znajduje się na Ukrainie.
Sposób dostawy - Ukrposhta. Czas dostawy poza Ukrainę - około 14 dni