O przedmiocie

Maszyny do nasączania biszkoptów syropem stosowane są przy produkcji ciast. W zależności od potrzeb produkcji, wydajności i rozmiarów ciast, maszyny takie mogą być wyposażone w przenośnik o szerokości od 350 mm, mogą być przystosowane do jednego rzędu ciast okrągłych lub dwóch. Maszyny mogą być również wyposażone w dyszę do nasączania syropem ciast prostokątnych.

Standardowe wyposażenie obejmuje:
- filtr główny;
- kurek do regulacji wypływu syropu (koszty);
- pompa zasilająca syrop;
- kąpiel do zbierania i rozprowadzania syropu;
- motoreduktor STM/MOTOVARIO Włochy.

Zasada działania:
biszkopty układane są ręcznie na przenośniku maszyny. Szerokość przenośnika oraz wielkość dyszy do nasączania zależy od średnicy ciastek okrągłych lub od rozmiarów ciastek prostokątnych. Następnie proces ustawiania placka pod dyszą i dozowania syropu następuje automatycznie, zgodnie z wybranymi parametrami na panelu sterującym. Pod koniec procesu nasączania operator ręcznie usuwa produkt z przenośnika i przekazuje biszkopty do kolejnych procesów.

Maszyny wykonane są ze stali nierdzewnej AISI 304.

Główne zalety:
+ Objętościowy system dozowania z możliwością regulacji wypływu syropu - kontrola zużycia syropu!
+ Wanna do zbierania i rozprowadzania syropu – oszczędność na zużyciu syropu!
+ Czujnik obecności ciasta - dozowanie syropu bezpośrednio na produkt, a nie poza nim!
+ Opracowywanie i produkcja urządzeń indywidualnie według zadania technicznego Klienta – sprzęt jest dostosowywany do procesów produkcyjnych, a nie odwrotnie!
+ Efektywność energetyczna urządzeń.
+ Kontrola jakości na każdym etapie produkcji.
+ Obsługa techniczna i technologiczna urządzeń.

Główne parametry do zapytania o cenę:
1. rozmiary ciasta?
2. min. i maks. porcja syropu?
3. wydajność (sztuki na godzinę)?

Producent: "POLO LTS", Żylina, Słowacja

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 120a15aa-1c39-4fde-ad2a-f42b0eddb058

Podobne wyszukiwania