O przedmiocie

Wędzarnia wędzona na gorąco z uszczelnieniem wodnym Wędzarnia wędzona na gorąco jest w pełni wyposażona i gotowa do użytku, przeznaczona do użytku na otwartym ogniu. W wędzarni dach jest wykonany z „domu”, który nie pozwala na spływ nagromadzonej pary na produkty. W pokrywie można zamontować termometr, który pomoże określić temperaturę w komorze, w której gotuje się jedzenie, tak duży zakres pomiaru temperatury zapobiega przegrzaniu termometru. Przeznaczony do palenia ulubionych produktów na zrębkach. Bardzo wygodny i intuicyjny pozwala na przyrządzanie pysznych smakołyków bez użycia chemii. Obecność termometru jest niezbędna do dokładności produktów do gotowania. Przemyślana konstrukcja, a mianowicie obecność uszczelnienia wodnego i wylotu dymu, pozwala na korzystanie z wędzarni nawet w kuchni budynku mieszkalnego lub mieszkania. ZASADA DZIAŁANIA: Wlać drzazgę na dno wędzarni, postawić tacę, położyć produkt na ruszcie, przykryć pokrywką. Wlać wodę po obwodzie pokrywy (tzw. uszczelnienie wodne) i podpalić wędzarnię. W przypadku zastosowania w domu na złączkę (rurkę) można założyć wąż w celu odprowadzenia dymu do okapu lub okna. Gdy tylko dym zacznie opuszczać wędzarnię, odnotowujemy czas – proces wędzenia rozpoczęty! Pakiet zawiera: • Wędzarnia - 1 szt • Osłona-dom - 1 szt • Taca do zbierania tłuszczu - 1 szt. • Kratki - 2 INFORMACJE CZAS GOTOWANIA: • Udka z kurczaka 30 – 45 min. • Kurczak 60-90 min. • Smalec lub żeberka 45-60 min. • Szynka, łosoś 60 90 min. • Kiełbaski 45-60 min. wymiary 520*310*310 mm grubość 2 mm

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 71a4374f-bae2-4af0-8bd4-56c6dd809508

Podobne wyszukiwania