O przedmiocie

Wiąz czerwony kora

Ulmus rubra

Producent: Nanga

Skład: Kora cięta wiązu czerwonego 100%

Kraj pochodzenia: USA

Masa netto: 50g

Nr partii: 353516

Najlepiej spożyć przed końcem: 08/2025

Zalecany sposób użycia: Wyciąg wodny: 4-5 g (około 2 płaskie łyżeczki) zmielonej kory zalać szklanką wrzącej wody. Odstawić pod przykryciem na 20-30 minut. Szklankę takiego wyciągu należy spożywać w ciągu dnia małymi porcjami.

Ostrzeżenia: nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji

Wiąz czerwony (Ulmus rubra) – rozłożyste drzewo z rodziny wiązowatych, dorastające do 20 metrów wysokości, o owalnych ząbkowanych liściach, które jesienią zmieniają swoją barwę na intensywnie czerwoną. Naturalnie występuje na południowo-środkowych obszarach Ameryki Północnej. Surowcem zielarskim jest kora, która obfituje w takie substancje czynne, jak: śluzy, kwas salicylowy, czy flawonoidy. Dawniej stosowany był przez miejscową ludność u osób o obniżonej odporności, dla wzmocnienia układu pokarmowego, a także jako środek łagodzący podrażnienia skóry. Współcześnie kora wiązu czerwonego ceniona jest przede wszystkim za swoje kojące działanie na błony śluzowe układu trawiennego oraz oddechowego. Kwas salicylowy i flawonoidy wykazują działanie łagodzące podrażnienia, a obecne w korze śluzy tworzą specjalna warstwę, chroniącą błony śluzowe przed następnymi uszkodzeniami.

Stan Nowy
Kod producenta 5903076410870
Nazwa Wiąz czerwony kora cięta 50g Nanga
Typ jednoskładnikowe
Rodzaj inny
Postać kora
Marka Nanga
Waga netto 50.00 g
Podstawowy składnik inny
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: a6dc569d-10b9-478a-8adb-4e97d7242836

Podobne wyszukiwania