Wolnowar Sear, Stew and Stir to najnowsza innowacja firmy Morphy Richards w dziedzinie powolnego gotowania. Oprócz możliwości podsmażania i gotowania potrawy w tym samym garnku, funkcja automatycznego mieszania wykonuje za ciebie całą pracę. Jeśli więc masz ochotę na doskonały gulasz lub gęstą pożywną zupę, ale nie masz czasu ani ochoty na ciągłe mieszanie, wolnowar Morphy Richards Sear Stew and Stir jest dla ciebie idealnym rozwiązaniem. Po upływie 2 godzinach od rozpoczęcia gotowania mieszadło będzie co 30 minut mieszać potrawę, poprawiając jej smak, nie uszkadzając składników. Ponieważ nie trzeba zdejmować pokrywki, aby zamieszać, naczynie lepiej utrzymuje ciepło, dzięki czemu gotuje się szybciej, a Ty masz mniej bałaganu.
Wolnowar Sear and Stew różni się od tradycyjnych wolnowarów ceramicznych nieprzywierającym garnkiem, co oznacza, że można gotować od początku do końca w jednym naczyniu, dzięki czemu proces powolnego gotowania jest jeszcze bardziej efektywny. Aluminiowe garnki są niezwykle lekkie i wytrzymałe, co ułatwia przenoszenie ich na stół i serwowanie potraw bezpośrednio z nich, a ponadto nie pękają ani nie roztrzaskują się, jeśli przypadkowo upuścisz je na podłogę, jak w przypadku standardowych garnków ceramicznych. Po zakończeniu posiłku zmywanie jest równie łatwe, ponieważ garnek i pokrywka (po zdjęciu mieszadła) mogą być również wstawiane bezpośrednio do zmywarki.
Główne cechy
Automatyczne mieszanie i tryb pulsacyjny – nie trzeba otwierać i mieszać
Zdejmowane mieszadło – do przepisów, które nie wymagają mieszania
Aluminiowy garnek przystosowany do używania na kuchniach – gotowanie i duszenie w tym samym garnku
3 ustawienia temperatury – gotowanie dostosowane do potrzeb użytkownika
Wyjmowany aluminiowy garnek – lekki, nietłukący się i odporny na działanie płyty grzewczej