O przedmiocie

Nowa, nieużywana wyciskarka Wolnoobrotowa Zdrovia.
Otrzymana w prezencie.

Szybkie przygotowanie pysznych napojów

Wykorzystując technologię tłoczenia na zimno, sokowirówka delikatnie wyciska sok z owoców i warzyw, zachowując naturalny smak, oryginalny kolor i właściwości odżywcze żywności. Niska prędkość obrotowa (60 obr/min), zmniejsza utlenianie i pozwala uzyskać doskonały i dłużej zachowujący swoje właściwości sok. Ta wydajna technologia pozwala wycisnąć do 2x więcej soku, 1/4 więcej witaminy C i do 2x przeciwutleniaczy w porównaniu z innymi sokowirówkami.

Dlaczego ta sokowirówka jest wyjątkowa?
Prawdziwa wartość sokowirówek do tłoczenia na zimno leży w ich konstrukcji, która dba o najbardziej wrażliwe i wartościowe składniki każdego owocu i warzywa. Oprócz ułatwienia przyjmowania składników odżywczych z różnych świeżych, ekologicznych owoców i warzyw, sokowirówki wykorzystują technologię tłoczenia na zimno, aby wydobyć enzymy ze świeżych owoców i warzyw, a także składniki odżywcze znajdujące się pomiędzy włóknistymi formacjami roślin. Enzymy, które tracą wszystkie swoje wartości w kontakcie z ciepłem, jak również witaminy rozpuszczalne w wodzie, takie jak witamina C, są częściowo wrażliwe na ciepło i utlenianie. W procesie projektowania sokowirówki z zimną prasą skupiono się właśnie na zapobieganiu utracie składników odżywczych w wyniku działania ciepła i utleniania. Każdy owoc i warzywo zawiera określone składniki odżywcze, a jego kolory przyciągają nas i ujawniają, co jest w nim ukryte.

SZEROKI OTWÓR

Szeroki 75mm otwór na żywność pozwala na wkładanie całych owoców i warzyw, skracając tym samym czas przygotowywania posiłków i soków.

CHŁODNE WYCISKANIE

Sok jest wyciskany na niskich obrotach (65 obrotów na minutę), dzięki czemu zachowuje smak i składniki odżywcze.

SZYBKIE PŁUKANIE

Wlej wodę do lejka wlotowego, aby przepłukać wnętrze sokowirówki przed czyszczeniem lub aby zmyć smak pomiędzy wyciskaniem różnych soków.

WIĘCEJ SOKU BEZ SEPARACJI!

Sok tłoczony na zimno możesz przechowywać w lodówce do 2 dni bez znacznej utraty składników odżywczych. Ze względu na różnicę w gęstości, sok tłoczony na zimno może być rozdzielony na warstwy, które znikają przy delikatnym mieszaniu, co jest zupełnie inne niż rozdzielanie soku ze względu na utlenianie w tradycyjnych, odśrodkowych sokowirówkach, które tną żywność z bardzo dużą prędkością, mieszając ją jednocześnie z powietrzem. Sokowirówki ze względu na dużą prędkość wytwarzają ciepło, które niszczy składniki odżywcze (szczególnie wrażliwa jest witamina C) i powoduje rozdzielenie soku na bladą, przezroczystą część i pianę, która zbiera się na powierzchni. Ponadto, w zależności od potrawy, wyciskanie na zimno da Ci 50% więcej soku!

RÓŻNORODNOŚĆ

Dzięki wyciskaniu na zimno można również wyciskać żywność, taką jak zielone warzywa liściaste, trawa pszeniczna, orzechy włoskie, granaty itp. Możesz również zrobić różne mleka na bazie roślin (migdałowe, sojowe, konopne, gryczane itp.).

Wysokiej jakości materiały - Ślimak i sito wykonane są z wysokiej jakości materiałów przyjaznych dla środowiska.

WYMIAY OPAKOWANIA:
53 x 37 x 24 cm

Stan Nowy
Marka inna
Model ZDV20
Kolor dominujący czerwony
Rodzaj pionowa
Konstrukcja jednoślimakowa
Moc 240 W
Odpływ soku do pojemnika na sok
Pojemność zbiornika na sok 0.7 l
Pojemność zbiornika na miąższ 0.7 l
Prędkość ślimaka 65 obr./min
Bezpieczeństwo blokada kapania
Funkcje bieg wsteczny, dwukierunkowe obracanie stożka
Załączone wyposażenie pojemnik na miąższ, pojemnik na sok, szczoteczka do czyszczenia, sitko, popychacz
Szerokość produktu 17 cm
Wysokość produktu 49 cm
Głębokość produktu 25 cm
Waga produktu 5 kg
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 6 kg
Stan opakowania oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 3730f59e-4f93-44f3-9b8a-2cc39fcd9ef6

Podobne wyszukiwania