Nowa, nieużywana wyciskarka Wolnoobrotowa ZdroVia. Otrzymana w prezencie. Odbiór osobisty na warszawskich Bielanach lub paczkomat.
Szybkie przygotowanie pysznych napojów
Wykorzystując technologię tłoczenia na zimno, sokowirówka delikatnie wyciska sok z owoców i warzyw, zachowując naturalny smak, oryginalny kolor i właściwości odżywcze żywności. Niska prędkość obrotowa (60 obr/min), zmniejsza utlenianie i pozwala uzyskać doskonały i dłużej zachowujący swoje właściwości sok. Ta wydajna technologia pozwala wycisnąć do 2x więcej soku, 1/4 więcej witaminy C i do 2x przeciwutleniaczy w porównaniu z innymi sokowirówkami.
Dlaczego ta sokowirówka jest wyjątkowa?
Prawdziwa wartość sokowirówek do tłoczenia na zimno leży w ich konstrukcji, która dba o najbardziej wrażliwe i wartościowe składniki każdego owocu i warzywa. Oprócz ułatwienia przyjmowania składników odżywczych z różnych świeżych, ekologicznych owoców i warzyw, sokowirówki wykorzystują technologię tłoczenia na zimno, aby wydobyć enzymy ze świeżych owoców i warzyw, a także składniki odżywcze znajdujące się pomiędzy włóknistymi formacjami roślin. Enzymy, które tracą wszystkie swoje wartości w kontakcie z ciepłem, jak również witaminy rozpuszczalne w wodzie, takie jak witamina C, są częściowo wrażliwe na ciepło i utlenianie. W procesie projektowania sokowirówki z zimną prasą skupiono się właśnie na zapobieganiu utracie składników odżywczych w wyniku działania ciepła i utleniania. Każdy owoc i warzywo zawiera określone składniki odżywcze, a jego kolory przyciągają nas i ujawniają, co jest w nim ukryte.
SZEROKI OTWÓR
Szeroki 75mm otwór na żywność pozwala na wkładanie całych owoców i warzyw, skracając tym samym czas przygotowywania posiłków i soków.
CHŁODNE WYCISKANIE
Sok jest wyciskany na niskich obrotach (65 obrotów na minutę), dzięki czemu zachowuje smak i składniki odżywcze.
SZYBKIE PŁUKANIE
Wlej wodę do lejka wlotowego, aby przepłukać wnętrze sokowirówki przed czyszczeniem lub aby zmyć smak pomiędzy wyciskaniem różnych soków.
WIĘCEJ SOKU BEZ SEPARACJI!
Sok tłoczony na zimno możesz przechowywać w lodówce do 2 dni bez znacznej utraty składników odżywczych. Ze względu na różnicę w gęstości, sok tłoczony na zimno może być rozdzielony na warstwy, które znikają przy delikatnym mieszaniu, co jest zupełnie inne niż rozdzielanie soku ze względu na utlenianie w tradycyjnych, odśrodkowych sokowirówkach, które tną żywność z bardzo dużą prędkością, mieszając ją jednocześnie z powietrzem. Sokowirówki ze względu na dużą prędkość wytwarzają ciepło, które niszczy składniki odżywcze (szczególnie wrażliwa jest witamina C) i powoduje rozdzielenie soku na bladą, przezroczystą część i pianę, która zbiera się na powierzchni. Ponadto, w zależności od potrawy, wyciskanie na zimno da Ci 50% więcej soku!
RÓŻNORODNOŚĆ
Dzięki wyciskaniu na zimno można również wyciskać żywność, taką jak zielone warzywa liściaste, trawa pszeniczna, orzechy włoskie, granaty itp. Możesz również zrobić różne mleka na bazie roślin (migdałowe, sojowe, konopne, gryczane itp.).
Wysokiej jakości materiały - Ślimak i sito wykonane są z wysokiej jakości materiałów przyjaznych dla środowiska.
WYMIAY OPAKOWANIA:
53 x 37 x 24 cm