Żel do czyszczenia piekarników nie zawiera żadnych składników o właściwościach ściernych. Żel wystarczy nałożyć na ścianki piekarnika na 30 minut - w tym czasie rozmiękczy i odlepi przywarte resztki pożywienia i zabrudzenia z tłuszczu, które z łatwością zmyjesz. Nie wymaga szorowania ani zdrapywania! Doskonale czyści wszystkie typy piekarników. Gęsty żel doskonale przywiera do każdej powierzchni.
Do emaliowanych powierzchni piekarników gazowych i elektrycznych. Do blach i rusztów wewnątrz piekarnika, rożna i opiekacza.
Żel do czyszczenia piekarników AMWAY™ rozmiękcza, odlepia i rozpuszcza trudno usuwalne osady.
Nie zawiera składników ścierających i jest łatwy w stosowaniu - nie wymaga szorowania ani skrobania.
Skutecznie rozpuszcza tłuszcz i osady z cukru.
Specjalna zakrętka chroni zawartość butelki przed dziećmi.
Żel do czyszczenia piekarników AMWAY™ może być stosowany do czyszczenia emaliowanych powierzchni piekarników gazowych i elektrycznych, rożnów, opiekaczy, grilli oraz blach i rusztów wewnątrz piekarnika.
Nie używaj do czyszczenia powierzchni aluminiowych, pokrytych farbą lub chromowanych. Nie używaj do czyszczenia piekarników samoczyszczących.
Upewnij się, że nakrętka jest zakręcona, a następnie przed użyciem żelu dobrze wstrząśnij opakowaniem.
Z piekarnika wyjmij półki i inne ruchome elementy.
Na ręce załóż gumowe lub plastikowe rękawiczki. Pamiętaj też, aby odpowiednio chronić oczy. Na dnie piekarnika umieść niewielką miseczkę i wlej do niej odrobinę żelu do czyszczenia piekarników.
Żel nakładaj pędzelkiem, pokrywając najpierw najgłębiej położone części piekarnika, następnie jego boki, górną część, a na koniec spód.
Półki i ruchome elementy również pokryj żelem.
Pozostaw żel na 30 minut (silnie zabrudzone powierzchnie mogą wymagać ponownego nałożenia preparatu).
Zetrzyj rozmiękczony osad za pomocą gąbki lub ściereczki zamoczonej w gorącej wodzie.
Następnie powierzchnię przemyj ściereczką zamoczoną w roztworze wody z octem, zaczynając od górnej, a kończąc na dolnej części piekarnika.
Pamiętaj!