Zgrzewarka próżniowa do żywności z folia 3 m
Zgrzewarka próżniowa do żywności jest wielofunkcyjnym domowym urządzeniem.
Podstawowe zastosowania to:
-próżniowe pakowanie żywności,
-również pod gotowanie sous-vide
-zgrzewanie woreczków
Pakowanie próżniowe pozwala na wydłużenie okresu trwałości produktów spożywczych, hamuje rozwój bakterii tlenowych oraz zabezpiecza przed zmianą wilgotności i przenikaniem aromatów.
Zgrzewarka próżniowa posiada 3 przyciski:
- przycisk ZGRZEWANIA: uruchomienie funkcji zgrzewania,
- przycisk STOP: zakończenie wszystkich funkcji, przejście w tryb gotowości,
- przycisk ODSYSANIA I ZGRZEWANIA: uruchomienie funkcji odsysania i zgrzewania.
Wyposażona jest także w diody LED:
- zielona - funkcja odsysania,
- czerwona - funkcja zgrzewania.
Zalety próżniowego pakowania żywności:
- produkty spożywcze chronione są przed bakteriami i pleśnią,
- jedzenie nie obsycha i dłużej nadaje się do spożycia,
- produkty dłużej pozostają zdrowe, zachowują swój smak i wartości odżywcze,
- zgrzewanie próżniowe pomaga lepiej planować zakupy i nimi zarządzać,
- ma nieograniczone możliwości - pakować można niemal wszystko - owoce, warzywa, sery, mięsa, wędliny, ryby, gotowe dania, ciasta itp.
Szacunkowe wydłużenie okresu trwałości:
Produkty spożywcze
- Drób 2/3 dni -> 5/9 dni
- Ser żółty 5/10 dni -> 20/40 dni
- Warzywa surowe 3/5 dni -> 10/20 dni
- Świeże owoce 3/7 dni -> 7/20 dni
- Pieczone mięso 2/3 dni -> 7/10 dni
- Pieczywo 2/3 dni -> 5/7 dni
Produkty mrożone
- Drób 6 miesięcy -> 24 miesiące
- Ser żółty 6/12 miesięcy -> 24 miesiące
- Warzywa surowe 6/10 miesięcy -> 24 miesiące
- Świeże owoce 6 miesięcy -> 24 miesiące dni
- Pieczone mięso 6 miesięcy -> 24 miesiące
- Pieczywo 6/8 miesięcy -> 24 miesiące
Parametry produktu:
Napięcie znamionowe: 220 V~240 V
Moc znamionowa: 110 W
UWAGA:
Między zgrzewaniem kolejnych woreczków należy odczekać 15 sekund.
Wielkość: 39x15,5x8 cm