O przedmiocie

Ziarna kefirowe, grzybki kefirowe – naturalne skupiska wielu populacji symbiotycznych mikroorganizmów o specyficznych właściwościach, tradycyjnie używane od stuleci w różnych społecznościach ludzkich jako naturalna kultura starterowa w procesie wytwarzania napoju mlecznego – kefiru.

Kefir ze sklepu jest fermentowany przez 4h przy użyciu 1-3 gatunków bakterii kefirowych. Uzyskany kefir zawiera niewiele aktywnych kultur bakterii.

Kefir przygowany w domu z ziaren kefirowych jest fermentowany ok 24h, a liczba gatunków bakterii w tym uczestniczących przekracza 50. Kefir przygotowany w ten sposób to prawdziwy probiotyk.

Codzienne spożywanie takiego kefiru pomaga zrównoważyć florę bakteryjną w jelitach, co przekłada się na poprawę trawienia, przyswajania składników odżywczych, leczenia "cieknącego jelita" i dysbioz jelitowych, co wpływa na odporność całego organizmu.

Cena dotyczy porcji 10g (ok 2 łyżki stołowe).

Odbiór osobisty w Sosnowcu lub wysyłka do uzgodnienia.

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: f8e8442a-6108-44c1-a91d-c3733638c0a6