Unikalna, opatentowana mieszanka ma rozpuszczalną w wodzie formułę. Dzięki naturalnym emulgatorom suplement rozpuszcza się w dowolnym zimnym płynie, by poprawić smak, konsystencję, a w wielu przypadkach również wchłanialność omega-3.
BalanceOil+ AquaX
Niektóre osoby, w szczególności dzieci, nie lubią smaku olejów rybnych, a także są one słabo wchłaniane przez część osób. BalanceOil+ AquaX to przełom w nauce dotyczącej kwasów Omega-3. AquaX to forma BalanceOil+ zawierająca Aquacelle, unikalny naturalny emulgator, który rozpuszcza BalanceOil+ w wodzie lub innym zimnym płynie. Prawie cały smak i konsystencja oleju znika, a w wielu przypadkach wchłanianie Omega-3 zwiększa się. Wystarczy dodać dzienną dawkę BalanceOil+ AquaX do wody lub innego wybranego zimnego napoju, by przekonać się, że posmak i struktura oleju rybnego zniknęły. Wystarczy wstrząsnąć butelką, a następnie wlać do szklanki z ok. 200 ml lub więcej zimnego płynu, wymieszać, wypić i cieszyć się smakiem! Naukowa receptura BalanceOil+ łączy olej rybny o wyjątkowej jakości z korzystnymi ilościami kwasów Omega-3 i Omega-7 oraz opracowanymi naukowo ilościami oliwy z oliwek, tworząc mieszankę, która dostarcza polifenoli, składników odżywczych pochodzenia roślinnego i kwasów Omega-9 w wysokich ilościach, a co za tym idzie, przyczynia się do stabilności oksydacyjnej lipidów kwasu Omega-3.4 Polifenole łączą się z kwasami Omega-3 i pełnią funkcję skutecznych antyoksydantów, chroniąc lipidy przed oksydacją.4 Polifenole zawarte w oliwie odpowiadają polifenolom naturalnie występującym w rybach i transportują delikatne kwasy Omega-3 przez organizm, dostarczając je bezpiecznie przez błony komórek. Polifenole i lipidy pochodzenia rybnego współgrają ze sobą synergicznie, umożliwiając organizmowi wchłonięcie, dostosowanie i utrzymanie stężeń kwasów Omega-3 powyżej poziomu 8% wymaganego do osiągnięcia współczynnika kwasów Omega-6:3 poniżej 3:1. Średni współczynnik kwasów Omega-6:3 u osób nie przyjmujących suplementów zawierających kwasy Omega-3 wynosi 12:1 w Europie północnej, 15:1 w Europie i 25:1 w Stanach Zjednoczonych, co ujawniły badania przeprowadzone na największej na świecie bazie danych dotyczących niezbędnych kwasów tłuszczowych, podczas których niezależne laboratorium, Vitas Analytical Services, przeanalizowało ponad 600 000 badań. Po przyjmowaniu produktów linii BalanceOil+ przez okres 120 dni, średni współczynnik we wszystkich tych obszarach geograficznych wynosił mniej niż 3:1.
Hiszpańska oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia w BalanceOil+
BalanceOil+ jest wytwarzany z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z hiszpańskich oliwek odmiany Picual, które wybrano z uwagi na wysoką zawartość kwasów Omega-9 oraz antyoksydantów. Zawartość kwasu Omega-9 (kwasu oleinowego) to ważna cecha, która aktywnie wspiera normalizację poziomów cholesterolu we krwi.4 Z niedojrzałych jeszcze oliwek w trakcie procesu produkcyjnego usuwa się pestki i na zimno tłoczy same owoce, co w rezultacie daje oliwę extra virgin, bogatą w kwasy omega-9 (kwas oleinowy) i antyoksydanty zwane polifenolami (powyżej 750 mg/kg), które mają pozytywny wpływ na organizm.15 Polifenole chronią BalanceOil+ przed upływem czasu, lecz, co ważniejsze, zapewniają ochronę również komórkom.
Naturalne tokoferole
Mieszanka tokoferoli to powszechnie stosowany w suplementach diety antyoksydant. Wykorzystywane przy produkcji naturalne tokoferole uzyskiwane są z wolnych od GMO, wysoko rafinowanych destylatów oleju sojowego, które przechodzą dalszy proces rafinacji i tym samym nie zawierają żadnych białek sojowych. Oznacza to, że pozbawione są alergenów. Typowy skład jest następujący: alfa-, beta-, gamma- i delta-tokoferole.
Czysta Witamina D3
BalanceOil+ zawiera witaminę D3 (cholekalcyferol). Wykorzystujemy naturalną witaminę D3 pozyskaną z lanoliny, tłuszczu naturalnie występującego w owczej wełnie. Witamina D3 jest uzyskiwana poprzez rozpuszczenie prekursora witaminy D3 z lanoliny. Jest on następnie chemicznie modyfikowany i aktywowany przez ekspozycję na promieniowanie ultrafioletowe (UV). Ten proces chemiczny jest porównywalny do procesu, który zachodzi w ludzkiej skórze podczas produkcji witaminy D3 w wyniku wystawienia na działanie promieni słonecznych.
Aquacelle – naturalny emulgator
Emulgator zastosowany w produkcie BalanceOil+ AquaX jest pozyskiwany wyłącznie z naturalnych źródeł, takich jak np. olej kokosowy, cytrusowy, owsiany i tym podobne. Po dodaniu produktu AquaX do zimnego płynu, emulgator rozpuszcza produkt AquaX do postaci maleńkich kropelek, dzięki czemu produkt miesza się z płynem. Struktura i smak produktu AquaX praktycznie znikają. Zmieszaj go z sokiem pomarańczowym lub innym napojem o wyrazistym smaku, a pierwotny smak produktu całkowicie zniknie. Nigdy nie mieszaj produktu AquaX z ciepłymi płynami.
Ważne
Bardzo ważne jest dokładne wstrząśnięcie butelką każdorazowo przed nalaniem dziennej dawki do szklanki.