O przedmiocie

Włoskie spaghetti carbonara i koreański gomtang 곰탕? Cóż za fusion - gompaghetti!

Spaghetti carbonara nie trzeba nikomu przedstawiać, natomiast gomtang to tradycyjna koreańska zupa gotowana na różnych częściach wołowych takich jak żebra, ogon, czy kości. Całość gotuje się wolno na malutkim ogniu i podaje najczęściej z kimchi z rzodkwi. Zupa gomtang ma delikatnie biały, mleczny kolor i chyba właśnie to skojarzyło się Koreańczykom z kremowym spaghetti i zainspirowało do stworzenia dania instant, które łączy obie te potrawy!

Sposób przygotowania

1. Zagotuj 600 ml wody, a następnie dodaj makaron i saszetkę z suszonymi warzywami. Gotuj na średnim ogniu przez 4minuty 30 sekund.

2. Ocedź makaron zostawiając na dnie około 10 łyżek wody (możesz wodę zastąpić mlekiem- będzie jeszcze lepsze)

3. Dodaj do makaronu saszetkę z baza do zupy i wymieszaj dokładnie!

✰ Smakuje jeszcze lepiej jeśli dodasz podsmażony boczek i pieczarki, a całość posypiesz serem!

Data Ważności: 20.01.2025

Stan Nowy
Kod producenta 1136
Marka bez marki
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: db4bc487-b64d-4189-a021-274136c6986a

Podobne wyszukiwania