Polecam żywy ocet z cytryny, który powstał w wyniku naturalnej fermentacji.
Idealnie sprawdza się przy oczyszczaniu organizmu z toksyn, oraz przy utrzymaniu prawidłowej wagi ciała. Nadaje rześki smak sałatką i surówką, świetnie sprawdza się jako dodatek do marynat.
To bogate źródło witamin, np. z grupy B. Zawiera także witaminy A, C, E, P oraz beta-karoten, kwas mlekowy, cytrynowy i octowy. Ponieważ jest produktem powstałym w skutek naturalnej fermentacji, jest źródłem bakterii probiotycznych sprzyjających zdrowiu.
Poleca się przyjmowanie go na czczo w ilości 1-2 łyżek na pół litra ciepłej wody przez okres co najmniej kilku tygodni. Inne wskazania do kuracji octem cytrynowym obejmują również wspomaganie trawienia, poprawę odporności oraz zwiększenia przyswajalności potasu.
Ocet Cytrynowy to doskonały składnik sosów winegret, marynat oraz zalew do wszelkiego rodzaju przetworów. Szczególnie przydatny jest podczas przyrządzania potraw z ryb oraz do zakwaszania zup i galaret mięsnych..
Pojemność 200ml/15 zł 500 ml/30 zł .
Zapraszam