Gdzie dobrze zjeść? Jak dojechać? Gdzie najlepiej wypocząć? Na te i inne pytania Magda Gessler odpowiada w najnowszej swojej książce prezentując, jej zdaniem, najlepsze restauracje i hotele w Polsce.
Zadziwiające jak bardzo nieodkrytym krajem jest Polska. Nie wiemy gdzie i co zjeść, nie mamy pojęcia gdzie przenocować. Nikt nam dotąd nie powiedział, że wystarczy odrobinę zboczyć z utartego szlaku, żeby odnaleźć miejsca magiczne i nieprawdopodobnie smaczne. Magda Gessler od lat przemierza nasz kraj wzdłuż i wszerz. W trakcie swoich podróży poznała ludzi tworzących z pasją nietuzinkowe restauracje i hotele. W swoim przewodniku postanowiła podzielić się doświadczeniem tych miejsc, bo ich istnienie jest spełnieniem jej marzenia o Polsce smacznej, serdecznej i gościnnej.
Wszystkie miejsca w przewodniku łączy jedno - nie należą do sieciowych korporacji gastronomicznych czy hotelowych. Atmosfera którą można w nich odnaleźć nie ma sobie równych, bo właściciele tych lokali – restauracji i hoteli – obecni są w nich zarówno duchem jak i ciałem. Niektóre miejsca szczególnie ciepło zachowały się w pamięci Magdy Gessler, postanowiła więc uhonorować je „Poziomkami Magdy Gessler\", jej prywatnym znakiem jakości.
Magda Gessler – restauratorka, malarka, podróżniczka, czarodziejka w kuchni i w życiu. Twórczyni nowych miejsc i nowych smaków. Autorka wielu książek kulinarnych. Prowadząca program „Kuchenne rewolucje” oraz jurorka polskiej edycji „MasterChef”. Stała felietonistka tygodnika „Newsweek Polska”.
ISBN: 978-83-7813-671-2
EAN: 9788378136712
Wydawnictwo: Axel Springer Polska
Autorzy: Magda Gessler
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 216
Format: 15.0x21.0 cm