Zachwyci Cię siła natury zamknięta w niezwykłym bursztynie z Jarosławca!
Przedstawiam Ci wyjątkową propozycję – bursztyn na nalewkę do bólu ciała i mięśni, która pomoże Ci pozbyć się dokuczliwych dolegliwości w sposób naturalny.
Bursztyn to niezwykły skarb pochodzący z bałtyckich wybrzeży, który od wieków uznawany jest za potężne źródło energii i lecznicze właściwości.
Z czego wynikają właściwości prozdrowotne nalewki z bursztynów?
Żywica wydzielana przez drzewa iglaste jest naturalnym środkiem antyseptycznym. Jeśli bursztyny zalejemy wysokoprocentowym alkoholem, to z żywicy uwolnią się zawarte w niej substancje, m.in. takie jak kwas bursztynowy, minerały (np. magnez, potas) czy terpeny o działaniu przeciwzapalnym, przeciwreumatycznym, przeciwbólowym, antyseptycznym, z których najbardziej znana jest kamfora. W tym właśnie kryje się tajemnica prozdrowotnych właściwości nalewki bursztynowej.
Warto dodać, że bursztyn od wieków wykorzystywany jest w medycynie ludowej, zwłaszcza w postaci nalewek czy proszku.
Nalewka z bursztynem posiada wiele właściwości przeciwzapalnych oraz przeciwbólowych. Stosowana jest na:
bóle, także reumatyczne,
stany zapalne,
katar,
choroby gardła,
przeziębienie i gorączkę,
zmęczenie,
poprawę krążenia,
by wspomóc regenerację układu nerwowego.
by poprawić perystaltykę jelit.
Jak przygotować nalewkę bursztynową? Potrzebne są tylko dwa składniki i butelki szklane.
Bursztyn wsypujemy na sitko i płuczemy ciepłą wodą. Następnie wsypujemy do szklanej butelki i zalewamy spirytusem używając lejka.
Zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce na około 14 dni. Co drugi dzień warto mieszać nalewkę. Po dwóch tygodniach można zacząć korzystać z nalewki bursztynowej.