Instrukcje przygotowania. Do przygotowania potrzebne będą: 4 łyżki masła lub margaryny, 6 szklanek wody, 1/3 szklanki mleka. Do garnka z wrzącą wodą włóż makaron i gotuj przez 7 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Następnie odlej wodę i włóż makaron na patelnię. Dodaj masło lub margarynę i poczekaj, aż całkowicie się rozpuści. Dodać mleko, dodać przyprawy, wymieszać i cieszyć się smakiem.
Wartość odżywcza w 100 g nieprzygotowany / przygotowany: wartość energetyczna – 1598/2707 kJ/ 382/647 kcal; tłuszcz – 5,9/33,8g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,2/19,1g; węglowodany – 67,6/69,1g, w tym cukry – 7,4/8,8g; błonnik – 4,4/4,4g; białko – 13,2/16,2g; sól – 2,13/2,87g.