ColvitaSUPLEMENT DIETY
COLVITA
COLVITA to suplement diety w kapsułkach o unikalnym składzie.
Czy pielęgnacja urody oznacza dla Ciebie również uzupełnianie diety w niezbędne dla kondycji skóry i tkanki łącznej składniki?
Kolagen stanowiący 30% całkowitej masy ludzkich białek, jest odpowiedzialny za ciągłą odnowę komórek ciała. Decyduje m.in. o sprężystości, jędrności i właściwym nawilżeniu skóry. Dla uzyskania jeszcze lepszego wyglądu Twojej skóry i maksymalnego poprawienia jej gęstości stworzyliśmy Colvitę – kapsułkę Twojej młodości.
Colvita – jeden z produktów, które zbudowały markę COLWAY dystrybuowana jest przez nas od 2006 roku. Nigdy nie była reklamowana. Jej legendę stworzyli konsumenci.
COLVITA® to unikalny, natywny, cechujący się wyjątkową biodostępnością, kompletny zbiór aminokwasów budulcowych dla najważniejszej z naszych protein – kolagenu. Uzyskany drogą liofilizacji (sublimacyjnego wymrażania wody) suchy, wysoko przyswajalny kolagen to podstawowy składnik tego suplementu.
Jest to kolagen wyjątkowy. Pozyskuje się go wyłącznie w Polsce, metodą chronioną patentem nr 206813, pozwalającą w odróżnieniu od powszechnie używanych hydrolizatów białek zwierzęcych, izolować kolagen aktywny biologicznie. Aminokwasy powstałe z dysymilacji żywych 3-helis kolagenowych charakteryzuje niemal 100% -owa anaboliczność, co oznacza, iż budują one nasz kolagen ustrojowy.
COLVITA® to jedyny, wytwarzany obecnie suplement diety, którego wsad proteinowy pozyskano wyłącznie na drodze liofilizacji hydratu kolagenu (pozyskiwanego metodą opatentowaną - prawo ochronne PL206813 B10, na jaki składają się zachowjące konformację potrójnej helisy, molekuły wyizolowane bezpośrednio ze skór rybich.
Działanie Colvity
Kolagen COLVITA®:
To aktywny biologicznie kolagen w kapsułce,
To jedyny taki suplement diety w skali światowej,
To unikalny zbiór aminokwasów kolagenowych,
To kapsułka, która dostarcza organizmowi – wszystkie składniki budulcowe kolagenu,
To kolagen wyjątkowy, pośród innych suplementów diety, opartych powszechnie o hydrolizaty białek zwierzęcych, znanych powszechnie jako żelatyna.
Kolagen Naturalny Graphite - skład INCI
SKŁADNIKI COLVITY:
Algi (Fucus vesiculosus), liofilizowany owoc cytryny (nośnik), żelatyna rybia (otoczka kapsułki), liofilizowany kolagen rybi, witamina E (D-alfa-tokoferol), substancja przeciwzbrylająca (krzemionka koloidalna), tokotrienole (delta i gamma).
Składniki Colvity uzupełnia równie wyjątkowy mikronizat lęgni i plemni alg atlantyckich (Fucus vesiculosus) oraz witaminy z grupy E w postaci tokoferoli pozyskiwanych z ekologicznych ziaren i tokotrienoli – postaci witaminy E o najwyższej bioretencji.
W procesie biotechnologicznym projektowania COLVITY, nie przypadkowo zrezygnowano z dodania do składu wielu substancji aktywnych. Nastawiono się, by kapsułki COLVITA ® były naturalne i unikalne, by użytkownik otrzymał przede wszystkim bezpieczny, silnie skoncentrowany i bioaktywny kolagen.
Komponenty colvita występują w postaci wysoko przyswajalnych połączeń organicznych, dzięki czemu preparat stanowi synergiczne źródło składników odżywczych w tym liofilizowany kolagen oraz witaminę E, która wspiera ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Włókna kolagenowe są głównym składnikiem budulcowym skóry, stanowiąc około 72% jej suchej masy.
Tworząc w COLWAY suplementy diety, dbamy od zawsze o to, by jakość i efektywność ekstraktów wykorzystywanych surowców wyróżniała się znacząco wśród komponentów dostępnych na rynku powszechnie.
Colvita - wartości odżywczeWARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Wartość odżywcza 2 kapsułki (920 mg)
Witamina E 12 mg ekwiwalent alfa-tokoferolu (100% *RWS)
8 mg mix tokotrienoli 35% min. 2,36 mg - max 2,58 mg delta tokotrienolu
min. 0,22 mg - max 0,44 mg gamma tokotrienolu
Liofilizowany kolagen 48 mg
Algi Fucus vesiculosus 300 mg*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
Składniki Colvity uzupełnia równie wyjątkowy mikronizat lęgni i plemni alg atlantyckich (Fucus vesiculosus) oraz witaminy z grupy E (D-alfa-tokaferol) pozyskiwanych z ekologicznych, niemodyfikowanych genetycznie ziaren zbóż.
Colvita jest produktem spełniającym najbardziej rygorystyczne wymogi stawiane zdrowej żywności - do tego stopnia, że kapsułki nie zawierają nawet barwnika, zaś jako przeciwzbrylacz zastosowano krzemionkę koloidalną.
Colvita - STOSOWANIE, DZIENNE SPOŻYCIE
COLVITA spożywanie:
2 kapsułki dziennie, najlepiej po lub w trakcie posiłku z uwagi na obecność witaminy E rozpuszczalnej wyłącznie w tłuszczach.
Uwaga! COLVITA zawiera niewielką tylko ilość witaminy C. Jest to porcja zbyt mała dla skutecznego warunkowania procesów kolagenogenezy w ustroju i zapotrzebowania na nią przez organizm.
Nr zgłoszenia wprowadzenia do obrotu w Głównym Inspektoracie Sanitarnym:
GIS-ŻP-SD-4230-00413/KC/14
GIS-ŻP-SD-4230-00416/KC/14
Nr PATENTU - 213181 i 213182
Colvita - przechowywaniePRZECHOWYWANIE:
Kapsułki należy przechowywać w miejscu suchym, zacienionym - w temperaturze pokojowej.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości. Data minimalnej trwałości znajduje się z boku opakowania.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia.