Zastosowanie tego cukru jest niezwykle wszechstronne:
Wata cukrowa.
Posypki cukrowe.
Galaretki.
Cukrowe tynki do tortów.
Efekty dekoracyjne.
Glazury, lukry , polewy
Cechy produktu:
Cukier kolorowy toniezwykły dodatek, który dodawyjątkowego smaku i koloruTwoim deserom i słodkim kreacjom
?Jegointensywny, zielony odcieńz pewnością przyciągnie uwagę wszystkich gości i sprawi, że Twoje potrawy staną się prawdziwą atrakcją
Możeszposypać nim ciasta, muffiny, lody, babeczkii inne wypieki, aby dodać im kolorowy akcent
Cukier ten świetnie sprawdza się również jakododatek do glazur,lukrów i polew, tworząc niepowtarzalny efekt wizualny
Produkt wytwarzany wPolsce.
*Może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci
Wata cukrowa:
?Produkt jestgotowydo użycia zarówno w domowych jak i profesjonalnych maszynach do wyrobu waty cukrowej
Praktyczne opakowania umożliwiawielokrotneotwieranie i zamykanie produktu
Do wytworzenia 1 porcji waty potrzebaok. 20gcukru (3-4 łyżeczki) - to tylko80kcal!
Barwniki dodawane są w minimalnych ilościach niezbędnych do uzyskania efektu. Ponadto barwniki użyte do zabarwiania cukru są zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 18.09.2008 w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. nr 127, poz. 1094) odpowiadające wymogom Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) w sprawie dodatków do żywności.