Zestaw:
1. "Piwo, wino, nalewki", Barbara Jakimowicz-Klein, 2008, poradnik, 224 strony
Opis: 137 receptur na trunki oraz 151 przepisy z ich wykorzystaniem. Jak sporządzać domowe trunki do czego stosować w kuchni piwo czy wino. Przepisy na potrawy ze aspecjalnym dodatkiem. Recepty na domowe nalewki i wiele praktycznych rad, jak stosować w kuchni alkohole i jak je podawać. Np. piwo powoduje kruchość mięsa i spulchnia ciasto, a wino doskonale nadaje się do sosów. Przepisy na wiele potraw a od zup po desery a które dzięki kropli odpowiedniego trunku staną.
2. "Domowe przetwory i nalewki" - "w naszej książce prezentujemy niezawodne receptury na doskonałe marmolady, konfitury, marynaty z warzyw oraz aromatyczne nalewki i likiery."
3. Nalewki, Elżbieta Adamska, 2007
Opis: 200 przepisów na nalewki z różnych owoców, ziół