Sprzedam domowe przetwory bez konserwantów:
- powidła śliwkowe jedynie z cukrem i cynamonem cejlońskim, poj. ok. 190-320 ml, cena 8-12 zł/słoiczek
- dżem/konfitura z gruszki jedynie z cukrem i cynamonem cejlońskim, poj. ok. 190-320 ml, cena 9-13 zł/słoiczek
- dżem z brzoskwinio-nektaryny jedynie z cukrem, poj. ok 190 ml 9 zł/słoiczek
- keczup z cukinii na occie jabłkowym z kurkumą i papryką wędzoną, poj. ok 190-320 ml, cena 6-10 zł/słoiczek.
Wszystko robione w sposób tradycyjny, w słoiczku jest wyłącznie tylko to co niezbędne, bez żadnych konserwantów, kwasku cytrynowego czy też cukru żelującego.
W ocenie moich znajomych smak jest wyraźny i niepowtarzalny: keczup pasuje prawie do wszystkiego, gruszka jest niezastąpiona z naleśnikami, racuchami czy też nawet na bułce z masłem, zaś powidła idealne do piernika nie wspominając o bułce z Nutellą. Niejeden mały niejadek dał się skusić.
Zapraszam.