Galicya Cafe Espresso 60' jest to idealna propozycja do miłośników espresso.
Mieszanka ziaren arabiki (60%) i robusty (40%).
Charakterystyka - bogata złocisto-orzechowa crema, przyjemna kwasowość, nuty gorzkiej czekolady, orzechów lekko słodka, jest pełna w swoim smaku.
Autorska mieszanka Arabiki i Robusty, wypalana metodą – italian roast/ full city roast. Ta kawa idealnie nadaję się do parzenia w ekspresach ciśnieniowych lub automatycznych, jak i również w kawiarkach, tygielkach oraz klasycznie zalana – „parzucha”. Galicyjskie mieszanki szczególnie polecane do klasycznego espresso oraz do kaw mlecznych, takich jak latte, cappuccino, flat white.
Wszystkie nasze kawy standardowo sprzedajemy w ziarnach.
Dane techniczne
Kraj pochodzenia
Ameryka Południowa/Środkowa, Afryka
Rodzaj kawy
Mieszanka ziaren arabiki (60%) i robusty (40%)
Stopień wypalenia ziaren
dark/ full city roast
Data palenia
14.03.2024r