Więcej ofert grilli i wędzarń na naszej stronie internetowej www.kambur.pl w zakładce sklep.
Grillo-wędzarnia składa się z 9 części w skład, których wchodzą:
- spód grilla,
- palenisko do wędzarni,
- blat stolika
- blat pod komorę wędzarniczą,
- palenisko grilla = komora wędzarni,
- okap,
- komin część dolna i górna,
- czapka na komin.
W skład wyposażenia wchodzą:
- metalowe drzwi do wędzarni,
- metalowe drzwiczki do paleniska,
- szyber do regulacji otworu kominowego,
- drewniane kije do wieszania wędzonek,
- haki do nabijania wędzonek,
- żeliwny ruszt do popielnika i wędzarni,
- ruszt do grilla
W przypadku samodzielnego montażu do zestawu dołączamy:
- instrukcję montażu,
- zaprawę klejącą i
- fugę wykończeniową.
Grill i wędzarnia w jednym to zestawienie umożliwia robienie różnego rodzaju wędzonek. Z paleniska znajdującego się pod stolikiem przeprowadzony jest kanał do komory wędzarniczej. Tym kanałem przedostaje się dym, który nagrzewa całą komorę. Upływ dymu regulowany jest szybrem umieszczonym w kominie. Przy grillowaniu komora wędzarnicza zamienia się w palenisko. Palenisko pod stolikiem wtedy nie jest używane. Ogień roznieca się na ruszcie żeliwnym znajdującym się w komorze wędzarniczej. W dolnym palenisku można wtedy uchylić drzwiczki aby umożliwić tędy ciąg powietrza co ułatwi utrzymywanie żaru. Grillować możny przy otwartych drzwiach komory wędzarniczej. Palenisko pod stolikiem wykonane jest z cegły, komora wędzarnicza z szamotu. Całość obkładamy kamieniem piaskowym.
Wymiary grilla:
- szerokość 170 cm
- wysokość 280 cm
- głębokość 70 cm
Wymiary ruszta:
- 60x40 cm
Transport i montaż grilla do 50 km jest gratis, powyżej 50 km według mapki w zdjęciach.
Wysyłka kurierska w dwóch paletach euro na terenie całego kraju 500 zł.
Przed zakupem proszę kontakt telefoniczny lub mailowy.