Dzień dobry,
Oferuję nadwyżkę grzybka tybetańskiego - ziarno kefirowe. Wystarczająca porcja na dobry początek:) Wystarczy na pół szklanki mleka. Grzybek szybko rośnie, więc po dwóch tygodniach wytworzy już dwie szklanki kefiru :)
Grzybek przemienia mleko w pyszny i zdrowy kefir.
Grzybka hoduję na mleku pasteryzowanym 3.2%. Warto zaopatrzyć się w opakowanie takiego mleka przed zakupem.
Oferta zawiera:
* 3 g zamrożonego grzybka (grzybka ważę przed mrożeniem)
* INSTRUKCJĘ
* moje wsparcie merytoryczne :)
* szybką i bezpieczną wysyłkę (większość materiałów z recyklingu)
Grzybek jest zamrożony, by jak najlepiej przetrwac podróż do nowego domu.
Dodatkowo na czas transportu jest bardzo dobrze i skutecznie zabezpieczony przed zgniecieniem i szybka utratą zimna.
Wszystkie do tej pory wysłane grzybki przeżyły trudy podróży wzorowo :)
Dodaję instrukcję, by nowy właściciel juz od pierwszych minut wiedział, jak się nim opiekować:)
Paczkomat:
Aby grzybek przeżył potrzebuje szybko dotrzeć do nowego domu, stad proszę o zakup na początku tygodnia, najpóźniej do środy.
Gdy zakupisz grzybka np. we wtorek, to w środę wysyłam paczkę, którą odbierzesz we czwartek.
Zamówienia złożone od czwartku do weekendu zrealizuję w poniedziałek:)
Mój grzybek do tej pory najdalej pojechał do Czech, a najdłużej podróżował tydzień i przeżył :)
"Obsługa" grzybka jest bardzo prosta.
Wszystko, co najważniejsze zawarłam w instrukcji. W Internecie też jest dużo ciekawych treści - zachęcam do zapoznania się.
Ważne: grzybek po mrożeniu zaczyna dawać kefir po ok 4 dobach (a tym samym 4 wymianach mleka).
Zapraszam do sprawdzenia innych moich ogłoszeń - 1 koszt wysyłki, bądź wcale "smart").
Parę słów o grzybku:
Grzybek tybetański są to kultury bakterii i grzybów, które dodane do mleka powodują rozpoczęcie procesu fermentacji, w wyniku czego otrzymywany jest kefir. Kefir ma wiele dobroczynnych właściwości.
Grzybek tybetański składa się w większości z bakterii kwasu mlekowego, bakterii kwasu octowego oraz drożdży. Wygląda podobnie do małych różyczek kalafiora, jest galaretowany w dotyku, ma nieregularny kształt i białą lub biało żółtawą barwę. Ziarno ma średnicę od około 0,2 do 2 cm.