O przedmiocie

Halloumi jest serem białym półtwardym, produkowanym TYLKO z mleka owczego.

Jak powstaje ser halloumi?
Ser halloumi jest zwarty, ale elastyczny. Powstaje w wyniku podgrzania melak owczego. do 33 stopni Celsjusza. Następnie wprowadzana jest podpuszczka. Powstają skrzepy, które składa się na mniejsze kawałki i ponownie podgrzewa. Na koniec dodawana jest mięta, a ser dojrzewa w lekkiej solance.

Każdy kawałek sera ma charakterystyczne pęknięcie (własnie od składania), które uwidacznia się gdy ser halloumi smażymy w plastrach.

Ser halloumi tylko na ciepło?
Ser halloumi najlepiej smakuje na ciepło, podawany z grilla lub z patelni. Zarumieniony na zewnątrz, elastyczny, wręcz ciągnący się po ugryzieniu. I jakby skrzypiący w zębach. Najlepszy jako przekąska z żurawiną, sosem tatarskim, sosem tzatziki lub jako dodatek do sałat zielonych.

Stan Nowy
Rodzaj kozi i owczy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 37b59065-af44-40c6-b89e-1dbc27795622

Kozie i owcze

Ząbki  
(56)
Czarna  
(8)
Szaflary  
(5)
Bartołty Wielkie  
(4)
Długopole  
(3)
Gliwice  
(3)
Wiskitki  
(3)
Nowy Tomyśl  
(3)
Pruszków  
(2)
Maruszyna  
(2)
Gąsocin  
(2)
Ławy  
(2)
Bielsk Podlaski  
(2)
Kluczbork  
(2)
Skrzypne  
(2)
Piława Górna  
(2)
Czarna Górna  
(1)
Sieradz  
(1)
Kamionka Wielka  
(1)
Stare Bystre  
(1)
Grywałd  
(1)
Racibórz  
(1)
Malbork  
(1)
Poddębice  
(1)
Dalików  
(1)
Leśnica  
(1)
Wtelno  
(1)
Ząb  
(1)
Kamienica  
(1)
Tarnowskie Góry  
(1)
Miłakowo  
(1)
Zaklików  
(1)
Biały Dunajec  
(1)
Legnica  
(1)
Toruń  
(1)
Zamość  
(1)
Grójec  
(1)
Raczki  
(1)
Sieniawa  
(1)
Poletyły  
(1)
Bychawa  
(1)
Siemianowice Śląskie  
(1)
Milęcice  
(1)
Chrzanów  
(1)
Czechowice-Dziedzice  
(1)
Katowice  
(1)
Mikołów  
(1)
Góra Kalwaria  
(1)
Pruchnik  
(1)
Nagawczyna  
(1)
Kaczory  
(1)
Szczecin  
(1)
Sanok  
(1)
Wadowice  
(1)
Łagiewniki Wielkie  
(1)
Jabłonka  
(1)
Sienno  
(1)
Zubrzyca Dolna  
(1)
Krzemienna  
(1)
Ostrożnica  
(1)
Międzyrzecz  
(1)
Lasek  
(1)
Zblewo  
(1)
Oświęcim  
(1)
Zabrze  
(1)
Olszówka  
(1)
Łódź  
(1)
Jarosław  
(1)
Kaszuby  
(1)