Jak w szpitalnej przestrzeni przyrządzać zdrowe posiłki wzmacniające dziecko? Jakich produktów można użyć, a czym zastąpić te, które z rożnych względów są niewskazane czy wręcz zakazane? Jak dieta może wpływać na wyniki leczenia czy w końcu, jak zachęcić chore dziecko do zdrowego odżywiania na etapie, kiedy wszystko jest „Be!”?
Autorka, Katarzyna Stankow jest doradcą żywieniowym, pasjonatką zdrowej kuchni ale przede wszystkim mamą dziewczynki, która przeszła chorobę nowotworową. Na bazie własnych doświadczeń dzieli się swoją wiedzą i pomysłami z innymi rodzicami, które zweryfikowali nasi najważniejsi eksperci – czyli nasi podopieczni.
Oczywiście o opinię zapytaliśmy także lekarzy i specjalistów:
„(…)Unikalny przewodnik z wieloma atrakcyjnymi przepisami kulinarnymi, spełniającymi kryteria prawidłowej diety zdrowego dziecka. Prezentowana przez autorkę postawa matki aktywnie wspierającej chorujące dziecko, może być źródłem inspiracji i wiedzy dla innych rodziców. Wszystkie przedstawione przepisy mogą znaleźć w pełni zastosowanie w żywieniu dzieci po zakończeniu leczenia choroby nowotworowej” – prof. dr hab. n. med. Tomasz Szczepański, Kierownik Katedry i Kliniki Pediatrii, Hematologii i Onkologii Dziecięcej SUM.
________
Książka w bardzo dobrym stanie.