Kakao ceremonialne z malej rodzinnej
plantacji Hacienda Victoria, Ekwador
Waga: 250 gramów
Non-carbon. Single-estate (single origin) farm
Tradycyjny proces produkcji.
Hacienda Victoria to gospodarstwo rolne założone w 2011 roku i zlokalizowane w Cerecita, Guayas w pobliżu wybrzeża Pacyfiku w Ekwadorze. Jesteśmy schowani pomiędzy łagodnymi i bujnymi wzgórzami regionu.
Dostarczamy kakao bezpośrednio z Ekwadoru, z małych gospodarstw.
Odmiana: Arriba Nacional (Fino da Aroma) jest pożądane ze względu na jego kwiatowy aromat i złożony profil smakowy. Ta pasta kakaowa jest dość delikatna i lżejsza dla żołądka niż odmiana Criollo.
Smak kakao:
szlachetny czekoladowy smak z lekkimi korzennymi nutami w aromacie. Zrównoważone połączenie kwaskowatości, goryczy i cierpkości, łagodny aromat i umiarkowana intensywność smaku
Najwyższej jakości pasta kakaowa, odmiana Arriba Nacional 100%
SKŁADNIKI:
100% NATURALNA PASTA KAKAOWA
Produkt należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala
od ekspozycji na promienie słoneczne.