Opis:
Składniki: kapusta czerwona, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól.
Masa netto: 880 g
Masa netto kapusty bez zalewy: 600 g
Charakterystyka:
Sałatki oferujemy w różnych kompozycjach warzyw, dla każdego w zależności od gustu.
Uzupełnią każde danie obiadowe np. z ziemniakami, kaszą. Są doskonałe, szybkie i przede wszystkim zdrowe . Po otwarciu słoja mamy gotowe danie.
Sałatki świetnie smakują samodzielnie ale mogą być także według naszych upodobań dodatkowo doprawione lub uzupełnione innymi warzywami lub dressingiem czy majonezem.
Sałatka z poszatkowanej kapusty czerwonej w zalewie octowej. Charakteryzuje się łagodnym kwaśno-słodkim smakiem.
Pyszna kapusta do obiadu. Można ją jeść na zimno lub na ciepło po krótkim podgrzaniu.
Nadaje się do zasmażania, z dodatkiem jabłka, cebuli. Świetna do pieczonej gęsi.
Idealna dla zapracowanych. Wystarczy tylko odkręcić słoik… i mamy zdrową sałatkę.
Wartość odżywcza
w 100g produktu
Wartość energetyczna kJ/kcal
138/33
Tłuszcz g
0,15
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone g
0,02
Węglowodany ogółem g
8,2
w tym cukry g
3,39
Białko g
1,5
Sól g
1
100g produktu dostarcza 33 kcal co stanowi 2 % RWS.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby
dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywanie:
Przechowywać w zacienionym i suchym miejscu w temperaturze 2-20°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce.