O przedmiocie

Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Dietetycy są zgodni, że produkty na bazie pszenicy durum są zdecydowanie zdrowsze niż te na bazie zwykłej pszenicy, gdyż posiadają więcej witamin, pierwiastków mineralnych i innych substancji, które korzystnie wpływają na organizm.

Składniki:

100% kasza bulgur

Zastosowanie:

Jedna z najzdrowszych kasz. Całą gamę potraw z bulgur znajdziemy w menu kuchni tureckiej, chociaż Polacy też coraz częściej po nią sięgają. Ponadto jest skarbnicą kwasu foliowego i błonnika. W dodatku sycąca, ale lekkostrawna. Bulgur idealnie sprawdzi się jako składnik dań obiadowych oraz deserów. Świetnie komponuje się z sałatkami, zupami oraz sosami. Jedną szklankę grubego bulguru należy zalać 2 szklankami wody i gotować ok. 8 min. Drobną kaszę wystarczy zalać 1,5 szklanki wrzątku i pozostawić pod przykryciem 20 min, aż wchłonie cały płyn.

Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1431 kJ/ 342 kcal
Tłuszcze: 1,25 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,22 g
Węglowodany: 66,56 g
Cukry: 2,7 g
Białko: 11,0 g
Sól*: 0,05 mg

Stan Nowy
Marka Frutavita
Nazwa handlowa kasza bulgur Frutavita
Postać sypka
Rodzaj kasza bulgur
Waga 1.000 kg
Produkt nie zawiera nie dotyczy
EAN (GTIN) 5903886120372
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 1.000 kg
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: e4aaed67-3611-4a1c-9947-a253609ea014
Napisz

Kasza

Sobolew-Kolonia  
(6)
Puławy  
(4)
Brzyska Wola  
(2)
Tarło-Kolonia  
(2)
Radzyń Podlaski  
(2)
Tuchorza  
(2)
Nowy Dwór Mazowiecki  
(2)
Wadowice  
(2)
Zakliczyn  
(2)
Strzelce Opolskie  
(1)
Czechy  
(1)
Kędzierzyn-Koźle  
(1)
Miechów  
(1)
Lutom  
(1)
Wrocław  
(1)
Kolnica  
(1)
Zielona Góra  
(1)
Jedlińsk  
(1)
Rogóźno  
(1)
Biała Podlaska  
(1)
Dęblin  
(1)
Gogołów  
(1)
Kazimierza Wielka  
(1)
Dylągówka  
(1)
Orzesze  
(1)
Olsztyn  
(1)
Jasło  
(1)
Hanów  
(1)
Gdańsk  
(1)
Słomniki  
(1)
Olszówka  
(1)
Łódź  
(1)
Sieroniowice  
(1)
Działoszyn  
(1)