Kawa mielona ekologiczna
Masa netto: 300g
Azjatycka, a dokładnie indyjska Arabika uprawiana na wysokości 1100-1200m n.p.m. Jej jasno palone ziarna mają karmelowy i orzechowy aromat, a w smaku wyczuć można nuty czekolady oraz orzechów.
Malabar to kawa o niskiej kwaskowatości. Jest bardzo łagodna, delikatna i jasna, jednak zachwyca niepowtarzalnym aromatem.
Kraj pochodzenia: Indie
Odmiana: Malabar
Gatunek: Arabica 100%
Poziom kwasowatości: 1/5
Aromat: słodki, karmelowy, orzechowy
Smak: orzechowy, czekoladowy
Profil palenia: jasne
Idealna na delikatną poranną kawkę!
Dlaczego warto wybrać nasz produkt?
Stosujemy rzemieślniczy sposób wypalania ziaren.
Dbamy o to, aby nasze kawy były jak najwyższej jakości, a ich smak i aromat zaspokajały nawet najbardziej wymagających smakoszy. Kupujemy surowe ziarna kawy od polskich importerów, a następnie samodzielnie wypalamy je w naszej palarni.
Palimy kawę w niewielkich ilościach, ale regularnie, co zapewnia naszym produktom świeżość oraz wspaniały i długo utrzymujący się aromat. Nie bez znaczenia pozostaje proces wypalania ziaren. Podstawowym elementem jest piec. W naszej palarni, zamiast pieców gazowych, używamy tych elektrycznych. Pomijamy też proces zalewania ziaren wodą - jest to często stosowany proces chłodzenia. Zamieniliśmy go na bardziej ekologiczny i rzemieślniczy, dlatego wszystkie nasze kawy chłodzimy powietrzem.