Warto zapoznać się z tymi informacjami
Już nasze babcie wiedziały, że skorupki posiadają mnóstwo cennych właściwości.
Pure egg kolagen pozyskany jest właśnie z błony(membrany) skorupki jaja kurzego.
Dzisiaj po wielu latach badań udało się opracować technologię, dzięki której sproszkowana błona skorupki jaja kurzego zachowuje wszystkie cenne składniki w optymalnych proporcjach.
Kolagen tak bardzo modny w ostatnim czasie suplement. Tyle się o nim mówi, o jego działaniu na nasz organizm.
Tak dużo propozycji na rynku
Ale czy aby na pewno są, aż na tyle skuteczne i pomagaja nam w naszych dolegliwosciach ?
A może miałaś okazję zażywać kolagen i niestety nie spełnił Twoich oczekiwań ?
Pragnę podzielic się z Wami informacjami na temat Pure egg, który jest odkryciem Polskich naukowców na skalę światową.
Technologia produktu jest tak skuteczna, że zgłoszona jest do ochrony patentowej w Urzędzie Patentowym RP.
A dlaczego jest tak wyjątkowy?
Jest to jedyny kolagen typu I, II, III, IV, V i X
BŁONA JAJA KURZEGO, w tym: 738mg
KOLAGENY ok 25%
INNE PROTEINY ( w tym bogate w cysteinę, chondroitynę, fibronektynę i inne) ok. 68%
KWAS HIALURONOWY ok. 5%
MIKROELEMENTY (Fe,Co, Si, Cu, Zn) ok. 2%
NATURALNA WITAMINA C 22mg
Pure Egg Membrane jest jedynym kolagenem pozyskanym z błony skorupki jaja kurzego, która obfituje w łatwo przyswajalny kolagen, kwas hialuronowy, aminokwasy endogenne i egzogenne oraz inne proteiny jak siarczan chondroityny, oraz mikroelementy np. żelazo, krzem i cynk. Wzbogacony o naturalną witaminę C, która wspomaga prawidłową syntezę kolagenu w organizmie człowieka w celu utrzymania prawidłowej kondycji stawów, tkanki łącznej, ścięgien i skóry. Nie posiada żadnych wypełniaczy, ani antyzbrylaczy jak inne kolageny wołowe czy rybie.
Suplement diety opracowany w celu wsparcia zdrowia stawów, ścięgien i skóry.
Działanie Pure Egg Membrane:
Wspomaga regenerację chrząstek stawowych.
Przyczynia się do poprawienia mobilności stawów.
Przyczynia się do ograniczenia ryzyka kontuzji, spowalniania tempa zużywania się chrząstek stawowych.
Przyczynia się do tłumienia stanów zapalnych w obrębie stawów, zmniejszaniu obrzęków i dolegliwości bólowych.
Przyczynia się do poprawienia kondycji skóry.
Wspomaga syntezę i transport elastyny w organizmie.
Pomaga poprawić elastyczność i jędrność skóry
Przełomowa technologia pozwala oddzielić błonę bez stosowania środków chemicznych, dzięki czemu pozyskujemy w pełni czystą membranę.
Wysokie bezpieczeństwo biologiczne – kolagen pochodzący z błon jajowych charakteryzuje się tym, że praktycznie nie powoduje reakcji alergicznych i immunologicznych.
Pozyskiwanie błony jest ekologiczne, bezpieczne dla środowiska i zwierząt.
Naturalna błona skorupki jaja kurzego to materiał biogenny, stworzony przez naturę, który łączy w sobie różne składniki korzystne dla tkanki łącznej, stawów i skóry.
Wszystkie składniki naturalnie występujące w błonie skorupki jaja kurzego dają efekt synergiczny i działają komplementarnie, dzięki temu zapewniają niezwykłą skuteczność. Dlatego membranę nazywa się "cudem natury".
Kolagen
Najważniejsze białko strukturalne stanowiące 30% wszystkich białek człowieka. Od 25 roku życia produkcja kolagenu w organizmie spada.
Kolagen zawarty w błonie jaja kurzego jest biozgodny z kolagenem występującym naturalnie w organizmie człowieka dzięki czemu bardzo dobrze jest przyswajalny i skutecznie wykonuje swoje funkcje biologiczne. Najlepsze źródło kolagenu dla wegetarian.
Kwas hialuronowy
Substancja naturalnie występująca w organizmie człowieka, głównie w skórze, mazi stawowej i ciele szklistym oka.
Wiążąc wodę, wyraźnie poprawia nawilżenie skóry, nadaje jej sprężystość i elastyczność. Ale jest niezbędny także dla zdrowia stawów: tworzy organizmie roztwór stanowiący doskonały „smar” dla powierzchni stawowych, by zmniejszyć tarcie między kośćmi.
Witamina C - niezbędna do prawidłowej syntezy kolagenu. Naturalna witamina C zawarta w suplemencie Pure Egg Membrane pochodzi z ekstraktu z aceroli.