W "Kuchni domowej" Czytelnik znajdzie rozdziały dotyczące wyposażenia kuchni, czy organizacji piwnicy, prawidłowych zasad odżywiania i komponowania posiłków oraz przepisy na rozmaite dania: jarskie, mięsne i półmięsne, dania z podrobów, różnego rodzaju drobiu i produktów zbożowych. Ich wielką zaletą jest to że nie są udziwnione. Wynikają ze sprawdzonej tradycji kulinarnej zarówno rodzimej jak i innych słynnych z dobrego smaku kuchni europejskich. Przepisy tu zawarte pomogą każdej gospodyni, i tej wytrawnej i tej początkującej, sporządzić stosowny posiłek. Książka ta pomoże w zdrowym i racjonalnym żywieniu rodziny. Powinna się znaleźć w każdym domu.
Wydawnictwo: Instytut Wydawniczy Związków Zawodowych
Rok wydania: 1986
Ilość stron: 399
Wymiary: 14,2 x 20,4 x 2,6 cm
ISBN: 83-202-0290-6
Stan książki: dobry (pożółkłe strony, plamki na okładce z tyłu), zobacz zdjęcia!