KORZEŃ NATURALNYM ŹRÓDŁEM WITAMIN I MINERAŁÓW
Maca jest rośliną bulwiastą rosnącą w Peru na wysokości powyżej 3500 metrów n.p.m. Tamtejszy klimat i wysokość,na której rośnie sprawiają, że jej skład jest niepowtarzalny (korzeń). Maca zawiera w swoim składzie substancje, które powodują, że niektórzy nazywają ją "peruwiańskim Żeń-szeniem". Dzięki dużej zawartości niezbędnych dla organizmu witamin i minerałów Maca stosowana jest z powodzeniem w walce z niewłaściwym odżywianiem i złą dietą w celu przywrócenia równowagi organizmu.
Produkt znany też jako Lepidium meyenii, Maca-maca, Maino, Pieprzyca peruwiańska.
Substancje czynne: Adaptogeny, Błonnik, Estrogeny roślinne / Fitoestrogeny, Fitosterole, Flawonoidy, Karotenoidy, Minerały, Polifenole, Witaminy.
SKŁADNIKI
Maca (Lepidium meyenii) korzeń w proszku
SPOSÓB UŻYCIA
1 gram surowca zalać szklanką wrzącej wody i pozostawić pod przykryciem na 30 minut. Pić 3 x dziennie parząc za każdym razem świeży napar. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej do 25°C. Chronić przed światłem. Suplement przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania: nie polecany jest dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Kraj pochodzenia: Peru
Import: Niemcy
Dystrybutor: Feng-Luka Robotnicza 3 72-100 Goleniów