Mąka z orzechów włoskich 500 g
Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone
Skład: Nieprażone, mielone orzechy włoskie 100%
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania
Cechy i zalety: Mąka otrzymywana jest przez drobne mielenie nieprażonych orzechów włoskich. Orzechy włoskie są bogatym źródłem korzystnych tłuszczów, białek i błonnika. Pod względem zawartości witamin orzechy włoskie są dobrym źródłem witamin B1, B2, B3 (niacyna) i B6. Spośród minerałów znaczna jest zawartość miedzi, cynku, manganu, fosforu, żelaza, magnezu i wapnia.
Zastosowanie: Mąka z orzechów włoskich i nasion jest doskonałym zamiennikiem zwykłej mąki, a także bezglutenowych mieszanek piekarniczych. Ponieważ jest to w 100% orzech w obróbce mielonej, mąka może być dodawana do przyprawiania owsianki, musli, smoothie lub używana do dekoracji domowych, zdrowych lodów. Mąka orzechowa nadaje się do słodkich i słonych wypieków, do wypieku deserów i słodyczy.