4 rodzaje makaronu - do wyboru;
- cienko krojony rosołowy
- grubo krojony do zup I sosów
- łazanki
- zacierka
Skład: mąka pszenna, jajka, woda, sól.
Domowy makaron ręcznie robiony to prawdziwy rarytas, podstawa prawdziwej domowej kuchni.
To idealne dopełnienie niedzielnego obiadu, rosół z cienkim makaronem smakuje wyśmienicie.
Grubo krojony polecamy do zup i sosów. Makaron przenika smakiem do samego środka nie tracąc swojej jędrności jednocześnie.
Łazanki przygotować możemy na wiele sposobów, czy to z kapustą, czy z zupą grzybową. Zaletą domowych łazanek jest to, że po ugotowaniu nie sklejają się.
Zacierka to nic innego jak drobne kluseczki ścierane ręcznie na tarce o dużych otworach. Zacierka na mleku to przysmak z dzieciństwa. Polecam do zup i sosów. Gulasz po węgiersku z zacierką - rewelacyjny.
Wysyłka do 7 dni roboczych.
Wystawiamy fakturę VAT.