Makaron ryżowy w formie nitek.
Nie zawiera glutenu ani tłuszczu, jest lekkostrawny. Nadaje się do zup lub do smażenia z dodatkami, n.p. z warzywami czy z mięsem. Używany jest niemal we wszystkich kuchniach orientalnych.
Skład: mąka ryżowa, sól, woda
Sposób przygotowania: wstaw makaron ryżowy do wody na 10 minut. Następnie przelej go do gotującej się wody na 3-5 minut. Po zdjęciu garnka z ognia zalej zimną wodą, przecedź i pozostaw do całkowitego ocieknięcia z wody.
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 350 kcal tłuszcz ogółem: 0,01 (w tym nasycone 0 g) cholesterol: 0 mg sód: 180 mg węglowodany ogółem: 78 g (w tym błonnik pokarmowy: 2 g, cukry: 0,27 g) białko: 7g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wyprodukowano w Wietnamie