Maliny suszone BIO to polski produkt pochodzący z ekologicznego gospodarstwa z Powiśla Lubelskiego. To bardzo smaczna i zdrowa przekąska ale też wspaniały dodatek do musli lub płatków śniadaniowych, do herbaty, lodów lub ciast. Produkt zachowuje wszystkie cechy świeżych owoców maliny, gdyż suszenie odbywa się poprzez podmuch ciepłego powietrza.
Owoce malin zawierają kwasy organiczne takie jak cytrynowy, jabłkowy, salicylowy, elagowy, zawierają także pektyny, cukry i lotne związki zapachowe. W malinach występuje wiele witamin (m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz substancji mineralnych:potas, żelazo, miedź, magnez, wapń.
Owoce malin są wspaniałym remedium na przeziębienie, dzięki zawartości kwasu salicylowego działaj napotnie, przeciwgorączkowo, przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie, obniżaj ciśnienie krwi, wzmacniaj serce. Zawarte w nich polifenole, silne antyoksydanty, chronią przed wolnymi rodnikami i opóźniają starzenie się. Natomiast kwas elagowy jest silnym antyoksydantem, wzmacnia odporność organizmu i posiada właściwości przeciwnowotworowe.
Certyfikat PL-EKO-07-15166.
Składniki: maliny 100 % z certyfikowanych ekologicznych upraw.
Masa netto: 100 g.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 742kJ/178 kcal
Tłuszcz: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g
Węglowodany: 30,2 g
Błonnik:32,8 g
Białko: 5,9 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnym opakowaniu.
Produkt pakowany ręcznie.
PRODUKT POLSKI.
Sprzedawca: Gospodarstwo Ekologiczne Vita Natura EcoSusz Jolanta i Tomasz Chlebek.
Sprzedaż w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego, wystawiamy rachunek.