O przedmiocie

MATCHA ORGANICZNA (srebro Ko-to-no-ha)

Matcha (jap. 抹茶) to drobno sproszkowana zielona herbata powszechnie stosowana w sadou (ceremonia parzenia herbaty). Młode liście herbaty są zacienione przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i parzone w taki sam sposób jak gyokuro, następnie suszone i ścierane na proszek.

Podczas zacienionego wzrostu krzew herbaciany wytwarza więcej teaniny i kofeiny. Matcha w proszku jest spożywana inaczej niż liście lub torebki herbaty, ponieważ jest zawieszona w płynie, zazwyczaj wodzie lub mleku.

Jej elegancki aromat i skoncentrowana słodycz sprawiają, że matcha jest czystą przyjemnością do picia, a rozpuszczając proszek w gorącej wodzie, możesz wchłonąć wszystkie dobroczynne składniki odżywcze herbaty.
Matcha doskonale nadaje się do wydobycia japońskich smaków i jest stosowana jako dodatek do potraw, np. makaronu soba, ciastek, lodów.

O naszej herbacie
Korzyści zdrowotne Matcha
・ Zapobieganie otyłości
・ Efekt przeciwstarzeniowy
・ Zapobieganie demencji
・ Matcha sprawia, że ​​Twoja skóra jest piękna
・ Zapobieganie próchnicy

Metoda parzenia:
łyżeczkę herbaty (ok. 1,5g) zalać ok. 100 ml wody o temperaturze 80°C i mieszać specjalną trzepaczką (chasen) lub spieniaczem do mleka do momentu spienienia, a następnie uzupełnić wodą; wypić w ciągu 20 min.

  • Stan: Nowy
  • Kraj pochodzenia: Japonia
  • Nazwa handlowa: Matcha
  • Stan: Nowy
  • Kraj pochodzenia: Japonia
  • Nazwa handlowa: Matcha
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 0e6a3b8e-1bfc-4dda-9318-8926adb8e1de

Matcha

Działoszyn  
(4)
Słupsk  
(2)
Głuchołazy  
(2)
Gdynia  
(1)
Włocławek  
(1)
Jelenia Góra  
(1)
Łódź  
(1)
Węgorzewo  
(1)
Ząbkowice Śląskie  
(1)
Białystok  
(1)
Opole  
(1)
Zielona Góra  
(1)
Zakopane  
(1)
Rzeszów  
(1)
Płock  
(1)
Toruń  
(1)
Rozdrażew  
(1)
Kowale  
(1)
Elbląg  
(1)
Gdańsk  
(1)
Prudnik  
(1)